Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Ne apărăm crezul politic și susținem creșterea pensiilor, a salariilor și dublarea alocațiilor!

Publicat

în

Am străbătut multe localități ale județului, am fost în municipiul Sebeș, Aiud, Blaj, în orașele Teiuș, Cugir, Ocna Mureș, în zona Munților Apuseni, și în multe alte zone ale Albei. Oamenii cu care am stat de vorbă mi-au spus că își doresc salarii și pensii mai mari, pentru că nu se mai descurcă de la o lună la alta, și vor alocații mai mari pentru copiii lor. Atunci când PSD a fost la guvernare a înțeles oamenii și nevoile lor, la fel cum o facem și acum!

Nimeni nu ne poate interzice să fim consecvenți în atingerea obiectivelor esențiale ale politicilor publice asumate, transpuse deja în legi în vigoare – creșterea cu 40% a punctului de pensie, dublarea alocațiilor, majorarea salariilor profesorilor. Degeaba se plâng Iohannis și Orban, ei au puterea, au și majoritate în Parlament, așa că trebuie să guverneze pentru OAMENI.

Dacă nu pot să facă asta atunci e mai bine să plece! Pentru PSD, creșterea nivelului de trai al cetățenilor a fost și rămâne un obiectiv major al partidului, indiferent că a fost la guvernare ori în opoziție. Când am fost la guvernare, PSD a majorat pensiile, salariile, alocațiile, astfel încât puterea de cumpărare a românilor a crescut considerabil, fără ca această măsură să afecteze echilibrele macroeconomice, fără să adâncească nivelul datoriei publice și nici deficitul bugetar.

Electrica Furnizare Discount

În timpul guvernării PSD, 2017-2019, pensiile cu crescut, în total, cu 60%, atât ca urmare a creșterilor succesive ale punctului de pensie, de la 871,7 lei – în 2016, la 1.265 de lei – în 2019 (plus 45%) – cât și datorită scutirii tuturor pensiilor de CASS, a scuturii de impozit pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei și a reducerii impozitului de la 16% la 10% pentru pensiile mai mari de 2.000 de lei.

Tot în guvernarea PSD pensia minim garantată a crescut de la 400 de lei, la 704 lei – ceea ce înseamnă un plus de 76%, iar alocațiile copiilor s-au dublat. Numărul persoanelor defavorizate a scăzut de la 4,7 milioane de persoane în decembrie 2016, la 2,5 milioane de persoane în iunie 2019. Așa cum aminteam mai sus, ca urmare a măsurilor coerente aplicate de PSD puterea de cumpărare a românilor a crescut, în medie, cu 25% în 2019, față de 2016. Comparativ cu media UE, în anii guvernării PSD puterea de cumpărare a crescut de la 58% – cât era în 2016, la aproape 75%.

Degeaba se revoltă Iohannis și acuză PSD de practici electorale! Atât legea care majorează cu 40% punctul de pensie, cât și cea care dublează alocațiile ori cea privind majorarea salariilor profesorilor au fost adoptate și sunt în vigoare demult; legea pensiilor e din 2019, cea a salarizării unitare din 2017, iar dublarea alocațiilor din ianuarie 2020. Zadarnic se vaită Orban că PSD nu-l lasă să se mai împrumute. El nu poate să ne ceară să fim de acord cu lipsa de viziune fiscală a lui Cîțu, care în 9 luni a împovărat țara și românii cu o datorie de 10 miliarde de euro, la cele mai mari dobânzi din Europa.

Problema reală nu e lipsa banilor din buget, pentru că întodeauna banii sunt mai puțini decât nevoile unei țări, ci stabilirea priorităților! În Alba, ca și la nivel național, noi punem mereu oamenii pe primul loc! Îmi doresc ca în județul Alba să nu mai existe discrepanțe între zone și banii Consiliului Județean să nu mai fie repartizați pe criterii politice, șă stopăm depopularea comunelor, să construim o comunitate puternică, cu condiții de trai la nivel european!

Votați listele candidaților PSD la alegerile locale din 27 septembrie

Ioan Dîrzu – candidatul Partidului Social Democrat la Consiliul Județean Alba

-Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba
-Executat de UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/
-CUI mandatar financiar județean 21200019

Publicitate

Politică Administrație

Facturi de „coșmar” vin și la case mari, nu doar la români de rând: Cât a costat „lumina” la Casa Poporului pe timp de vară

Publicat

în

Facturi de „coșmar” vin și la case mari, nu doar la români de rând: Cât a costat „lumina” la Casa Poporului pe timp de vară

Parlamentul resimte scumpirea energiei electrice. Cât a costat factura pe timp de vară la Casa Poporului

Un milion de lei, atât este factura pentru curentul consumat pe perioada verii, la Palatul Parlamentului. Adică peste 200 de mii de euro în trei luni, iar asta în condițiile în care deputații și senatorii au fost în vacanță.

Una dintre cele mai mari dar și cele mai scumpe clădiri administrative din lume are o factură la energie pe măsură. Peste 717.000 de lei a plătit Parlamentul pentru curent electric în luna iulie a acestui an. Suma nu este de mirare dacă ne gândim că doar pentru iluminat sunt folosite 2.800 de candelabre.

Electrica Furnizare Discount

Pentru ca lumina să poată fi în permanență aprinsă în Parlament, dar mai ales pentru a asigura buna funcționare a activității deputaților și senatorilor, în subsolul clădirii se află un întreg sistem dedicat instalațiilor electrice.

George Dumitrică – secretar general al Camerei Deputaților: Practic de aici se poate întrerupe sau da drumul la energie electrică, în funcție de anumite zone. Practic dacă ai o avarie poți să întrerupi curentul electric pe zona respectivă. Sunt foarte bine gândite. De aici se controlează toată energia electrică în toată casă. Tot acest sistem a fost înlocuit cu un mouse și o tastatură. Aceste grupuri înlocuiesc practic cu succes vechile grupuri și asigură energia electrică pentru întraga clădire în caz de avarie. Acest grup consumă 60 de litri pe oră și trebuie pornit obligatoriu o dată la 14 zile.

Palatul Parlamentului găzduiește atât Curtea Constituțională, cât și Muzeul de Artă Contemporană, pe lângă Senat și Camera Deputaților. Pentru toate acestea energia electrică este esențială bunei funcționări, iar scumpirile nu ocolesc Casa Poporului.

În această vară prețul energiei electrice pentru Palatul Parlamentului a fost cu 61% mai mare față de iunie 2020 – mai 2021. Mai mult decât atât, din luna septembrie Palatul Parlamentului are un nou contract, cu un nou furnizor – costul va fi cu 58% mai mare față de furnizorul precedent.

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

SONDAJ CURS| Situație dramatică pentru PNL: Opoziția parlamentară atinge un nivel în premieră

Publicat

în

Actuala opoziție parlamentară, formată din PSD și AUR, sare în premieră de 50% în opțiune electoratului, potrivit celui mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS, în perioada 8-10 septembrie 2021.

Situația peste una dramatică pentru PNL, care scade pentru prima dată sub 20%. Partidele care au format coaliția după alegerile parlamentare (PNL, USR PLUS și UDMR) mai au doar 35% susținere populară, cu USR PLUS sub AUR. Practic, doar UDMR și-a conservat popularitatea, dat fiind și specificul electoratului său.

Electrica Furnizare Discount

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, la o prezență de 42%, situația s-ar prezenta în felul următor:

PSD – 36%
PNL – 19%
AUR – 14%
USR PLUS – 11%
UDMR – 5%
PMP – 5%
PPU-sl – 4%
Pro România – 3%
ALDE – 2%
Altul – 1%

Metodologie

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani şi peste

Volumul eşantionului: 861 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3,3% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS

Datele sunt ponderate în funcție de vârstă

Perioada de realizare: 8 – 10 septembrie, 2021

Citește mai mult

Politică Administrație

Cîțu nu se mai vrea Superman și se întruchipează drept Mirel Rădoi : „sunt cel mai bun antrenor al naționalei”

Publicat

în

Cîțu nu se mai vrea Superman și se întruchipează drept Mirel Rădoi : „sunt cel mai bun antrenor al naționalei”

Premierul Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, în cadrul Consiliului Național al PNL care a avut loc cu o săptămâna înainte de Congresul unde va fi aleasă noua conducere a partidului, că „întotdeaun vor fi cârcotași” și că poate spune despre el că este „cel mai bun antrenor la echipa națională, nu Mirel Rădoi”, însă „după ce se termină meciul, îmi dau seama că realitatea este alta”.

„Am văzut în spațiul public…întotdeauna vor fi cârcotași, ne-am obișnuit. Vă spun și despre mine că sunt cel mai bun antrenor la echipa națională, nu Mirel Rădoi. Dar după ce se termină meciul, îmi dau seama că realitatea este alta”, a spus Florin Cîțu, în discursul în fața liberalilor.

Acesta a spus că sunt 34 de filiale care au votat doar moțiunea echipei sale, „România liberală” și astfel îl susțin, iar în total sunt 40 de filiale care au votat pentru aceasta.

Electrica Furnizare Discount

„La precedentul Consiliu Naţional mi-am anunţat candidatura pentru preşedinţia PNL şi atunci aveam în spate o echipă cu care am pornit la drum, dar am spus din primul moment că voi construi şi obiectivul era de a aduce în spatele meu întreg PNL după acest congres. Astăzi, după ce s-au votat moţiunile, sunt 40 de filiale care au votat moţiunea ‘România liberală’, dintre care 34 au votat doar moţiunea «România liberală». Nu este o surpriză pentru mine că membrii PNL vor o Românie liberală”, a spus Cîţu la Consiliul Naţional al PNL.

El a adăugat că a preluat guvernarea în plină pandemie, când nu exista nicio doză de vaccin anti-COVID în România şi nu exista niciun centru de vaccinare.

„Am alocat resursele necesare şi am reuşit să fim prima ţară, România să fie prima ţară din UE unde vaccinarea se putea face cu buletinul. Ăsta este un succes al acestei guvernări liberale şi ar trebui să fim mândri de asta. România a fost ţară verde până acum câteva săptămâni. Am ţinut economia deschisă şi am spus foarte clar că vom ţine guvernarea deschisă. Tot ceea ce am spus am făcut”, a afirmat premierul.

Florin Cîţu a amintit că în campania electorală a vorbit despre dezvoltarea României, conform Agerpres.

„Cu asta i-am convins pe români să ne voteze. Şi am făcut Planul Naţional de Investiţii «Anghel Saligny» care este total diferit de orice alt program care a fost făcut până acum. (…) Este un program care, pe de o parte, alocă mult mai multe resurse dezvoltării decât au alocat primele două programe de dezvoltare ale socialiştilor – ei au alocat 44 de miliarde, noi alocăm 50 de miliarde – şi în acelaşi timp l-am făcut transparent. De săptămâna viitoare primarii noştri, dar toţi primarii din România, pot să aplice online la acest program. Am văzut în spaţiul public tot felul de zvonuri care arată clar că oamenii ori nu înţeleg ori sunt răutăcioşi. În primul rând am băgat o facilitate pe care nu am găsit-o în niciun alt program, am sus că toate unităţile administrativ teritoriale din România, toate localităţile vor avea acces la cel puţin un proiect de 4 milioane de lei. Nu lăsăm pe nimeni în urmă, indiferent de culoarea politică”, a precizat Cîţu.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare