Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Ilie Frățilă – un primar care lucrează întotdeauna pentru oameni

Ziarul Unirea

Publicat

în

În anul 2016, primar al comunei Sâncel era ales, din nou, Ilie Frățilă. Beneficiind de încrederea comunității, acesta a reușit, împreună cu consilierii locali ai PNL şi cu aparatul de specialitate al primarului, asigurarea finanțărilor proiectelor propuse, care au dus la dezvoltarea comunității.

Experiența acumulată în anii de mandat, alături de munca şi implicarea permanentă, au permis realizarea a numeroase investiţii în comună, arătând că şi în mediul rural oamenii pot avea tot confortul de la oraş.

Chiar dacă vorbim de fonduri europene, guvernamentale sau fonduri provenite de la bugetul local, primarul a reușit să creeze un portofoliu de proiecte care a avut în prim plan necesitățile de dezvoltare. Sunt pregătite proiecte și pentru anii viitori, echipa de funcționari din cadrul primăriei dorind să acceseze fonduri pentru investiţii când noile linii de finanţare vor fi disponibile.

Cele mai importante proiecte pregătite pentru viitorul mandat sunt:
•modernizare străzi (asfaltare) în localitatea Sâncel;
•construire sală de sport în Sâncel;
•construire cămin cultural în localitatea Iclod;
•construire dispensar medical uman;
•regularizare (betonare) Părăul Popilor;
•realizarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice în comună;
•introducere rețea canalizare menajeră în localitatea Pănade.

Pentru că, la un primar, cartea de vizită este sinonimă cu realizările, Ilie Frăţilă s-a preocupat de toate aspectele vieţii din comuna sa, de la infrastructura mare – drumuri, alimentare cu apă, canalizare sau iluminat public – şi până la revitalizarea tradiţiilor locale, întreţinerea şcolilor, grădiniţelor şi a căminelor culturale.

În decursul ultimilor ani, a fost reabilitat drumul comunal 22 Sâncel-Iclod-Pănade, s-au construit trotuare şi şanţuri betonate în Pănade şi pe străzile din Sâncel, s-au modernizat străzile din Pănade, urmând și cele din Iclod după terminarea lucrărilor de canalizare. Se lucrează la reţelele de canalizare în Sâncel şi Iclod, iar reţeaua de iluminat public a fost modernizată, folosindu-se noua tehnologie cu LED, care este mult mai economicoasă şi asigură un consum mult mai scăzut de energie faţă de vechile becuri care se ardeau mereu. Totodată, a fost extinsă reţeaua electrică pe strada Avram Iancu.

Pentru că educaţia este deosebit de importantă pentru viitorul comunităţii, primarul Ilie Frăţilă s-a preocupat de reabilitarea şcolilor şi grădiniţelor din localitate, căutând să le asigure condiţii de oraş copiilor din comuna sa. Când şcoala este modernă, confortabilă şi oferă servicii precum programul „Şcoală după şcoală”, calitatea actului educaţional creşte, dascălii buni şi pregătiţi sunt motivaţi să rămână în şcoală şi elevii învaţă cu mai multă plăcere. De aceea, s-a investit în reabilitarea Şcolii „Ioan Pop Reteganul” din Sâncel, în amenajarea şi modernizarea curţii şcolii şi a zonei din jurul şcolii, fiind construite trotuare şi un gard nou, care să le ofere siguranţă copiilor. Tot aici a fost construit un teren de sport sintetic multifuncţional care, în afara orelor de şcoală, poate fi folosit şi de ceilalţi cetăţeni din comună pentru activităţi sportive. Grădiniţa din Iclod a fost modernizată şi extinsă, iar zona din jurul grădiniţei din Sâncel a fost modernizată, construindu-se un gard nou şi trotuare, a fost introdus programul de grădiniţă prelungit şi s-au amenajat locuri de joacă pentru copii.

Una dintre cele mai importate investiţii realizate recent are un caracter mai tehnic, dar este fundamentală pentru dezvoltarea viitoare a comunei. Este vorba despre Planul Urbanistic General al comunei, un document în care sunt stabilite transparent toate reglementările urbanistice şi utilitatea diferitelor zone din comună. Astfel, în timp ce oraşe din România încă nu au astfel de documente realizate, la Sâncel orice cetăţean sau orice investitor care vrea să construiască ceva în comună, ştie clar unde şi cum poate face acest lucru. Documentul este foarte util şi pentru atragerea de noi fonduri nerambursabile şi realizarea de noi investiţii.

Împreună cu președintele Ion Dumitrel, cu sprijinul consilierilor locali şi judeţeni, Ilie Frățilă va investi în continuare în comuna Sâncel, pentru a crea un mediu sigur şi prosper pentru toți locuitorii.

Împreună, om lângă om, umăr la umăr, vom putea continua dezvoltarea judeţului!

Comandat de Partidul Național Liberal, Distribuit de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea