Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Publicitate electorală| Dorin Nistor: “Învățământul de calitate a fost întotdeauna o mândrie a Sebeșului. Fiecare școală și grădiniță din municipiu se află în atenția noastră”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

INVESTIȚII ȘI REALIZĂRI ÎN DOMENIUL EDUCAȚIEI ÎN MANDATUL PRIMARULUI DORIN NISTOR. PROIECTUL PENTRU CONSTRUIREA UNUI NOU LICEU TEHNOLOGIC VA PRINDE CONTUR ÎN PERIOADA URMĂTOARE, CÂND VOR ÎNCEPE LUCRĂRILE

“Una din cele mai importante finanțări nerambursabile atrase de echipa pe care o coordonez în calitate de primar este cea destinată construirii unui nou Liceu Tehnologic, la Sebeș: 27.308.048,99 lei, prin Programul POR 2014-2020”, afirmă primarul liberal Dorin Nistor. Prin proiect se propune construirea unei clădiri noi și moderne pentru Liceul Tehnologic, care să cuprindă: 34 de săli de clasă, 3 laboratoare de informatică, un laborator de fizică, un laborator de mecanică, un laborator de chimie, o sală profesorală, o sală de festivități, o sală de sport, realizarea sistemului de încălzire centralizat, amenajarea curții și a terenului aferent liceului, amenajarea terenului de sport în curtea liceului, branșamentele la rețelele de utilități.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

De noua clădire vor beneficia cei 777 de actuali elevi, urmând ca unitatea școlară să crească până la numărul de 900 de elevi.

Proiectul Municipiului Sebeș pentru noul Liceu Tehnologic a fost premiat în cadrul Galei Administratie.ro, ediția a XIV-a, care a avut loc la Poiana Brașov, în data de 25 octombrie 2018, în urma analizei efectuate de un juriu alcătuit din personalități reprezentative din cadrul instituțiilor administrației publice, asociațiilor profesionale din administrația publică și mediului universitar.

MODERNIZAREA ȘCOLII GIMNAZIALE ȘI A GRĂDINIȚEI DIN RĂHĂU, UN ALT PROIECT CU FONDURI NERAMBURSABILE

Municipiul Sebeş a depus, în toamna anului 2016, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, proiectul ”Reabilitare Şcoală Gimnazială Răhău”, care a fost selectat pentru o finanţare nerambursabilă de 2.354.517 lei (prin programul PNDL 2016-2019). Bugetul total necesar pentru realizarea lucrărilor este de 3.276.820 lei, diferența fiind susținută din bugetul local.

Proiectul prin care se va moderniza şcoala şi grădiniţa din Răhău prevede: amenajarea a 9 săli de clasă pentru desfăşurarea învăţământului din ciclul primar şi gimnazial pentru un număr de 150 de elevi, crearea spaţiului necesar învăţământului preşcolar pentru un număr de 25 de copii, modernizarea spaţiilor necesare desfăşurării tuturor activităţilor din procesul de învăţământ în bune condiţii, amenajarea grupurilor sanitare, realizarea sistemului de încălzire centralizat, amenajarea curţii şi terenului aferent şcolii, precum şi realizarea unei săli de sport. Lucrările vor fi finalizate în anul 2020.

CREȘĂ ȘI GRĂDINIȚĂ ÎN CARTIERUL VALEA FRUMOASEI: LUCRĂRILE VOR ÎNCEPE ÎN PERIOADA URMĂTOARE ȘI BENEFICIAZĂ DE O FINANȚARE NERAMBURSABILĂ

Documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul „Transformare clădiri, centrală termică și depozit cărbune în Creșă și Grădiniță Valea Frumoasei, Municipiul Sebeș” prevede un buget de realizare de circa 8 milioane de lei, din care 2.548.984,76 lei reprezintă finanțare nerambursabilă obținută prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Creşa, situată la parterul clădirii, poate primi un număr de 21 copii, respectiv 3 grupe de copii, fiind compusă din următoarele spaţii: 3 dormitoare, hol multifuncţional – spaţiu de joacă şi servire masă, spaţiu asistenţă medicală, spaţiu deservire utilizatori, spaţiu activităţi gospodăreşti, filtru coridoare cu 4 accese distincte, spaţii tehnico-gospodăreşti, spaţii administrative și pentru personalul didactic.

Grădiniţa cu program prelungit va fi situată la etajul clădirii și va primi un număr de 45 copii, respectiv 3 grupe de copii, fiind compusă din următoarele spaţii: 3 săli de clasă, sală multifuncţională (pentru joacă şi servirea mesei), oficiu, spaţii tehnico-gospodăreşti, spaţiu asistenţă medicală, spaţii administrative și pentru personalul didactic.

În incintă se vor realiza parcări și spaţii de joacă.

ALTE LUCRĂRI, AMENAJĂRI ȘI PROIECTE DESTINATE INSTITUȚIILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN SEBEȘ:

Școala Gimnazială Nr. 2: amenajarea curții, reparații acoperiș;
Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș: reparații corp B, amenajări grupuri sociale – finanțare europeană (proiect declarat câștigător în luna septembrie);
Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu”: amenajarea curții; finanțare europeană (proiect declarat câștigător în luna septembrie);
Extindere Grădiniță Petrești – finanțare europeană (proiect declarat câștigător în luna septembrie);
Construire sală de sport Petrești – finanțare europeană (proiect declarat câștigător în luna septembrie);
Construire creșă cartier Aleea Parc – finanțare europeană (a fost aprobat devizul general actualizat pentru obiectivul de investiții “Transformare imobil fosta centrală termică Aleea Parc – Municipiul Sebeș, în creșă”, valoarea totală a investiției fiind de 4.075.950 lei);
Reparații și amenajări Grădinița Nr. 3, Grădinița Nr. 4 și Grădinița Nr. 6;
Servicii de grădiniță cu program prelungit în cartierul M. Kogălniceanu;
Programe after-school – fonduri europene nerambursabile;

Anual, au fost acordate burse de merit sau burse sociale elevilor din școlile șebeșene, iar excelența în educație a fost premiată, cu prioritate, cu prilejul Zilei Mondiale a Educației, când toți elevii și cadrele didactice cu rezultate meritorii la activitățile și competițiile școlare și extrașcolare au fost premiați.

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro, cod unic mandatar financiar coordonator 21200012.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea