Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Corneliu Mureșan: Sprijin pentru tinerii antreprenori – proiect al PSD la Consiliul Județean Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cooperarea și parteneriatul între autoritățile publice locale, consiliul județean și mediul de afaceri sunt extrem de importante pentru dezvoltarea economică a business-urilor locale, crearea de locuri de muncă mai bune și chiar prevenirea depopulării.

Autoritățile publice locale și consiliul județean trebuie să colaboreze pentru dezvoltarea parcurilor industriale și, împreună, să pună la dispoziția firmelor autohtone și marilor companii străine terenuri dotate cu rețele de apă, canalizare, gaz, electricitate, respectiv un drum asfaltat până la acestea. Astfel de facilități vor fi și în beneficiul cetățenilor, care vor avea locuri de muncă mai bune, mai aproape de locuințele lor.

Însă nu trebuie să uităm niciodată de tinerii aflați la început de drum, care au obținut o diplomă, un set de cunoștințe bine conturate și doresc să lucreze pe cont propriu, să își deschidă o mică afacere în domeniul de activitate studiat. (Exemple: arhitectură, inginerie, design, publicitate, media, topografie, psihologie, economie sau filologie, limbi străine, la Cluj-Napoca, București, Timișoara sau chiar la Alba Iulia). Orice mic ajutor este extrem de important, decisiv chiar, în decizia de începere a unui business.

În viitorul mandat, voi susține asocierea Consiliului Județean cu autoritățile municipale și orășenești în vederea modernizării unor clădiri, astfel încât să punem la dispoziția tinerilor care doresc să înceapă o afacere birouri dotate corespunzător. Prețurile pentru închirierea acestora trebuie să fie decente, doar pentru acoperirea cheltuielilor curente. Astfel, ”susținerea tinerilor”, despre care vorbește toată lumea, va deveni realitate.

Atât consiliul județean, cât și primăriile, dețin astfel de clădiri, iar investiția nu este mare. Pe de o parte, un astfel de proiect, îi ajută pe tinerii antreprenori să reducă din cheltuielile cauzate de chiria unor spații, plata utilităților etc. Pe de altă parte, poate dezvolta o comunitate mică a antreprenorilor locali. Este suficient, pentru început, să existe acces la internet, imprimante, scannere, o sală de conferințe cu utilizare gratuită, videoproiector și posibilitatea de primire a potențialilor clienți în condiții corespunzătoare.

Pe lângă valorificarea resursei umane, acest proiect are și scopul de a încuraja dezvoltarea cât mai multor business-uri pe teritoriul județului Alba care, la rândul lor, vor contribui la majorarea bugetelor publice.

Proiectul va putea fi extins prin organizarea unui concurs de proiecte în urma căruia să fie finanțate cele mai bune 10 idei și planuri de afaceri cu sume prestabilite. Alte consilii județene au derulat proiecte, finanțate prin fonduri europene, de susținere a celor mai viabile startup-uri, pentru reducerea șomajului în rândul tinerilor, creșterea numărului de întreprinderi și încurajarea inițiativei antreprenoriale.

Sprijinirea tinerilor antreprenori este un proiect din programul Partidului Social Democrat la Consiliul Județean, care poate fi implementat dacă vom avea susținerea cetățenilor la alegerile locale din 27 septembrie.

Astfel, vă îndemn să votați Ioan Dîrzu și echipa PSD la Consiliul Județean Alba.

-Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba
-Executat de UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/
-CUI mandatar financiar județean 21200019


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea