PSD Alba Iulia: Mircea Gheorghe Hava încalcă Legea finanțelor publice locale

Paul Voicu - Primar 2020

În data de 22.01.2018, Primăria municipiului Alba Iulia trebuia să publice pe site-ul propriu proiectul de buget pe 2018 și anexele, conform Legii nr. 273/2006. Nici acest lucru nu s-a întâmplat! Bugetul local se publică în termen de maximum două zile lucrătoare de la supunerea spre consultare publică. Mircea Hava, prin falsul purtător de cuvânt al Primăriei, susține că proiectul de buget local a fost publicat pe 17 ianuarie. Astăzi suntem în 26 ianuarie și au trecut mai mult de două zile.

Mircea Hava nu mai are nicio frică de lege și sfidează după bunul plac.

ELIT

Articolul 76^1 din Legea nr. 273/2006 a finanțelor publice locale prevede: ”Proceduri de publicitate a bugetelor unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale

(1) Ordonatorii principali de credite ai instituțiilor publice locale au obligația publicării pe paginile de internet ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale a următoarelor documente și informații:
a) proiectele bugetelor prevăzute la art. 1 alin. (2) supuse consultării publice, inclusiv anexele acestora, în maximum două zile lucrătoare de la supunerea spre consultare publică;”

Mihail David - 2020

Deși se laudă zilnic cu ”smart city” și cu ”cel mai performant oraș din România”, primarul Mircea Gheorghe Hava nu e în stare să publice proiectul de buget pe site-ul primăriei conform legii.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Reamintim albaiulienilor că nici presa locală nu a primit proiectul de buget de la Primărie, devenită un fel de stat în stat în Alba Iulia și România.

Nepublicarea pe site-ul Primăriei a proiectului de buget local + anexe, în maximum 2 zile de la punerea în consultare publică, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1000 la 2500 lei conform art. 78, alin. (1), lit. b) și alin. 2) din Legea nr. 273/2006 a finanțelor publice locale.

Consilierii locali ai Partidului Social Democrat reamintesc încă o dată că nu se vor asocia acestui sistem fraudulos de adoptare a bugetului local pe anul 2018 și nu îl vor vota. Nu putem gira un buget ascuns de albaiulieni, ținut la sertar, poate și ilegal pe conținut, doar pentru că dictatorul suprem de Alba Iulia își dorește să ne bage pumnu-n gură. Noi suntem oameni liberi, am fost votați de albaiulieni să-i reprezentăm și nu vom ceda atacurilor mârșave și ilegale făcute de Hava.

Îi solicităm încă o dată domnului prefect Dănuț-Emil Hălălai să nu se lase intimidat de presiunile făcute de Mircea Hava și să atace bugetul local pe 2018 la instanța de contencios administrativ. Acest buget trebuie anulat pentru că este nelegal, nefiind îndepilnite condițiile extrinseci de validitate pentru adoptarea lui. Cu alte cuvinte, bugetul local este nelegal deoarece nu s-au respectat procedurile de consultare publică, publicitate și opozabilitate prevăzute de Legea nr. 273/2006.

Consilierii locali ai Partidului Social Democrat

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...