Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

PROTESTUL de la Spitalul Aiud: Consiliul Local Aiud a transmis Ministerului Sănătății o solicitare pentru asigurarea banilor necesari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
PROTESTUL de la Spitalul Aiud: Consiliul Local Aiud a transmis Ministerului Sănătății o solicitare pentru asigurarea banilor necesari

În timpul pandemiei de COVID-19, în cadrul Spitalului Municipal Aiud au fost angajate 67 de persoane (asistenți și îngrijitori) pentru ca spitalul să facă față numărului mare de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2.

După ce numărul de cazuri COVID-19 s-a diminuat, noii angajați au fost împărțiți pe toate secțiile spitalului (spitalul a funcționat în regim COVID și într-o a doua etapă în regim mixt), majoritatea medicilor fiind foarte mulțumiți de ei.

În continuare, acești noi angajați reprezintă o resursă umană deosebit de importantă pentru Spitalul Municipal Aiud, dar din cauza lipsei finanțării păstrarea lor în posturi devine imposibilă.

Consiliul Local Aiud se află în imposibilitate legală de a menține cele 67 cadre medicale pe posturi deoarece menținerea lor se poate face respectând limita creditelor bugetare aprobate.

În prezent, în cadrul Spitalului Municipal Aiud, nu există posturi vacante (bugetate), care să fie neocupate. Legea 133/2022 prevede posibilitatea cheltuielilor cu personalul doar în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinație în bugetele locale, ceea ce la Aiud nu există.

Conform Articolului 199 (1) „Autoritățile publice locale pot participa la finanțarea unor cheltuieli de administrare și funcționare, respectiv cheltuieli de personal, stabilite în condițiile legii, bunuri și servicii, investiții, reparații capitale, consolidare, extindere și modernizare, dotări cu echipamente medicale ale unităților sanitare cu paturi transferate, suplimentare alocație de hrană, în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinație în bugetele locale.”

Având în vedere cele expuse mai sus, Consiliul Local Aiud a transmis Ministerului Sănătății solicitarea ca, în semn de recunoaștere morală a efortului pe care un spital precum cel din Municipiul Aiud l-a făcut de-a lungul pandemiei, să asigure resursele financiare necesare aplicării Legii 70/2022 privind ocuparea posturilor pe perioadă nedeterminată.

Iar pe această cale ne adresăm tuturor factorilor responsabili, parlamentarilor sau șefilor instituțiilor care au un cuvânt de spus: Trebuie să susțineți Spitalul Municipal Aiud, așa cum Spitalul Aiud a susținut întreg județul Alba atunci când spitalele erau pline de bolnavi. Aveți o datorie morală în acest sens.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea