Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Proteste ale angajaților din DGASPC Alba din cauza salariilor mici. Vor picheta sediul Consiliului Județean

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proteste ale angajaților din DGASPC Alba din cauza salariilor mici. Vor picheta sediul Consiliului Județean

Potrivit unui comunicat remis presei, angajații din DGASPC Alba au demarat procedurile legale pentru declanșarea unui conflict de muncă din cauza diferențelor de salarii din instituție și angajații CJ Alba:

La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba urmează a fi demarate procedurile legale privitoare la declanșarea conflictului colectiv de muncă.

Premisele acestui conflict de muncă, CARE POATE AJUNGE PÂNĂ LA GREVA GENERALĂ, SUNT DATE DE DECALAJELE FOARTE MARI DE SALARIZARE, CUPRINSE ÎNTRE 31-62%, ÎNTRE SALARIILE ANGAJAȚILOR DGASPC ALBA COMPARATIV CU CELE ALE ANGAJAȚILOR CONSILIULUI JUDEȚEAN ALBA.
CONSIDERĂM INACCEPTABILE ACESTE DECALAJE SALARIALE.

Salariul unui muncitor din cadrul DGASPC Alba este cu 61% mai mic decât a unui muncitor din cadrul Consiliului Județean.

Salariul unui șofer din cadrul DGASPC Alba este cu 43 % mai mic decât a unui muncitor din cadrul Consiliului Județean.

Toate celealte funcții de execuție din cadrul DGASPC Alba au un nivel de salarizare mai mic, în medie cu 30%, față de funcțiile din cadrul Consiliului Județean.

Prin Decizia nr. 80/2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că ANGAJAȚII TREBUIE SĂ AIBĂ SALARIU EGAL LA FUNCȚIE EGALĂ, principiu care nu este respectat.
ALTE categorii de personal bugetar, au beficiat de majorări salariale, după cum urmează:
– Personalul din învățământ, cu 20%;
– Personalul din cadrul instituțiilor prefectului și din instituțiile subordonate Ministerului Muncii, al DSP-urilor, beneficiază de majorări cuprinse între 700-2500 de lei, prin alinierea salariilor la instituții publice supraordonate.
SALARIILE DEMNITARILOR LOCALI au crescut, PRIN EFECTUL LEGII, ALE MEMBRILOR NOȘTRII DE SINDICAT NU.

În ciuda numeroaselor demersuri făcute până acum, pe calea amiabilă, adminstrativă, Consiliul Județean ALBA rămâne tăcut.

Nu de dorim greva generală, dar aceasta va fi inevitabilă dacă Consiliul Județean Alba nu va veni cu soluții concrete de rezolvarea la solicitarea noastră de majorare a salariilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE cu URARI și FELICITARI de Florii 2024: Trimite un mesaj prin SMS persoanelor care își serbează onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de FLORII • URARI de Florii și FELICITARI de Florii 2024: Mesaj de Florii prin SMS persoanelor care își serbează onomastica Credincioșii sărbătoresc duminică, Floriile, ocazie cu care le poți trimite un mesaj, o urare, o felicitare, persoanelor care își serbează onomastica. Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea