Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

ALBA:Video-Protestează în faţa Parchetului şi Poliţiei. E pe cale să-şi piardă casa pentru că nu mai poate plăti dobânzile la cămătari

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Emil Terebeşiu, de 37 de ani, de loc din Alba Iulia dar care acum locuieşte în Bucureşti protestează azi, începând cu ora 8.30, în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. El a primit din partea Primăriei o autorizaţie care îi conferă acest drept. Începând cu ora 10.45 bărbatul se va muta cu protestul şi pancartele în faţa sediului IPJ Alba.

Bărbatul îi acuză în primul rând pe cei de la care a împrumutat în anul 2009 suma de 5000 de euro, întocmind doar un contract de mână. Pentru bani ar fi făcut drept garanţie la împrumut şi un contract de vânzare cumpărare a terenului şi imobilului. Terebeşiu susţine că dobănda pe care trebuie să o plătească acum a ajuns la 18 de mii de euro şi că nu are de unde să scoată aceşti bani. Cămătarii ar fi încercat să-l umilească spunându-i că doar de milă l-ar mai aştepta de bani.

Pe de alte parte Terebeşiu îi acuză şi pe procurorul şi poliţistul care se ocupă de acest dosar, pentru că susţine el nimeni nu i-a chemat pe cămătari de mai mult de o lună să dea măcar o declaraţie.

Protestatarul a fost pentru mai multi ani, în perioada de bum economic, patronul unei agenţii imobiliare de succes din Alba Iulia.

UPDATE: La scurt timp după ce Terebeşiu şi-a mutat protestul în faţa sediului IPJ Alba, doi poliţişti au intervenit şi i-au comunicat faptul că autorizaţia de protest eliberată de Primăria Alba Iulia specifică drept locaţie solicitată şi aprobată “în faţa Poliţiei Alba Iulia” care se află în spatele IPJ şi nu pe strada I. C. Brătianu, un loc intens circulat din centrul municipiului. Iată că o eroare privind terminologia, respectiv în faţa IPJ Alba şi nu a Poliţiei Alba Iulia, folosită la solicitarea autorizaţiei l-a pus pe bărbat în situaţia de a face un protest ilegal. Până să îşi mute pancartele la locul unde avea legal dreptul de a-şi exprima năduful protestatrul a fost invitat de comandantul IPJ Alba chestorul principal de poliţie Ioan Căbulea la o discuţie. Întâlnirea cu şeful Poliţiei din Alba l-a liniştit pe Terebeşiu care s-a mutat cu speranţe în priviri în gangul din faţa Poliţiei municipiului Alba Iulia.

Potrivit IPJ Alba protestatarul Emil Terebeşiu a făcut în urmă cu trei săptămâni o plângere penală la Poliţie care “a fost soluţionată şi înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere legală.” Parchetul confirmă faptul că s-a primit acest dosar, care a fost repartizat pentru finalizare procurorului de caz, aflându-se în acest moment în curs de cercetare.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea