Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Protest de… cu 8 stegari, la Zilele Cetății Medievale din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circul ieftin la care am asistat sâmbătă seara în Cetate, când reprezentanții unei asociații ”mari și late” formată din aproximativ 7-8 persoane ”au dat peste cap” atât de tare Zilele Cetății Medievale încât nu i-a băgat aproape nimeni în seamă, mi-a adus aminte de un banc ”la modă”, pe tema atentatelor sinucigașe produse în orașe importante din lume:

Badea Gheorghe care stătea în ”stația de la Electrica” și aștepta cursa care să-l ducă în satul său din apropiere de Alba Iulia se uită în zare și vede un parapantist care se apropie cu viteză și se izbește în plin de zidul clădirii din apropiere.  Foarte calm, badea Gheorghe concluzionează: ”No! Țară de… atentat de…”.

Cam asta s-a întâmplat și cu anunțatul protest împotriva formațiilor ungurești care au susținut concertele de la evenimentul din weekend. După ce s-a isterizat în presa locală, conducătorul asociației care a promis protestul s-a prezentat în fruntea unei ”delegații” de 7 tineri și foarte tineri apărători ai românismului, purtători de steaguri tricolore și pancarte prin care voiau să-i înștiințeze pe artiștii din Ungaria că nu avem sală polivalentă, bazin olimpic, autostradă etc.

Evident, oamenii au fost întâmpinați de jandarmi care i-au informat că ungurii ”nu știu de-astea”, că nu au venit să facă sport și nici baie în piscina publică și că, dacă sunt plătiți, nu au nevoie de autostradă să ajungă la un eveniment. Mai mult, ”protestatarii” au aflat, probabil, și că politicianul însărcinat să se ocupe cu lipsurile orașului este plecat în țara vecină (și prietenă) Ucraina, pentru a rezolva un lucru esențial pentru miile de șomeri din Alba: alegerea unui român în funcție de președinte al comisiei economice din cadrul Ansamblului Regiunilor Europene (ARE). Restul susținătorilor ”de serviciu” se pare că au lipsit de la eveniment.

Astfel, membrii asociației au băgat pancartele ”la cutie” și au rămas doar cu steagurile pe care le-au fluturat preț de aproape o oră sub nasul celor din țara vecină și în majoritatea cazurilor prietenă, după care au plecat încolonați, sub privirile indiferente ale publicului prezent.

În a doua seară, nici urmă de protestatari, deși bannerul care a împodobit scena a creat (pentru unii spectatori) o urmă de confuzie. Concluzia: asociația nu are nimic împotriva steagului irlandez și probabil membrii ei au fost ocupați să-și posteze pe Facebook isprava din ziua trecută.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

MESAJE de SFANTUL NICOLAE 2023. Idei de URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Sfantul Nicolae 2023. Felicitări, urări, SMS-uri și mesaje de Moş Nicolaie. Texte cu mesaje de Moș Nicolae haioase și amuzante. Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae, în fiecare an, în data de 6 decembrie. De origine greceasca (Nikolaos), numele este format din doua cuvinte: nike, „victorie“ (de la nikao, „a invinge“), si laos, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare