Ziarul Unirea

Protest de… cu 8 stegari, la Zilele Cetății Medievale din Alba Iulia

Circul ieftin la care am asistat sâmbătă seara în Cetate, când reprezentanții unei asociații ”mari și late” formată din aproximativ 7-8 persoane ”au dat peste cap” atât de tare Zilele Cetății Medievale încât nu i-a băgat aproape nimeni în seamă, mi-a adus aminte de un banc ”la modă”, pe tema atentatelor sinucigașe produse în orașe importante din lume:

Badea Gheorghe care stătea în ”stația de la Electrica” și aștepta cursa care să-l ducă în satul său din apropiere de Alba Iulia se uită în zare și vede un parapantist care se apropie cu viteză și se izbește în plin de zidul clădirii din apropiere.  Foarte calm, badea Gheorghe concluzionează: ”No! Țară de… atentat de…”.

ELIT

Cam asta s-a întâmplat și cu anunțatul protest împotriva formațiilor ungurești care au susținut concertele de la evenimentul din weekend. După ce s-a isterizat în presa locală, conducătorul asociației care a promis protestul s-a prezentat în fruntea unei ”delegații” de 7 tineri și foarte tineri apărători ai românismului, purtători de steaguri tricolore și pancarte prin care voiau să-i înștiințeze pe artiștii din Ungaria că nu avem sală polivalentă, bazin olimpic, autostradă etc.

Evident, oamenii au fost întâmpinați de jandarmi care i-au informat că ungurii ”nu știu de-astea”, că nu au venit să facă sport și nici baie în piscina publică și că, dacă sunt plătiți, nu au nevoie de autostradă să ajungă la un eveniment. Mai mult, ”protestatarii” au aflat, probabil, și că politicianul însărcinat să se ocupe cu lipsurile orașului este plecat în țara vecină (și prietenă) Ucraina, pentru a rezolva un lucru esențial pentru miile de șomeri din Alba: alegerea unui român în funcție de președinte al comisiei economice din cadrul Ansamblului Regiunilor Europene (ARE). Restul susținătorilor ”de serviciu” se pare că au lipsit de la eveniment.

Astfel, membrii asociației au băgat pancartele ”la cutie” și au rămas doar cu steagurile pe care le-au fluturat preț de aproape o oră sub nasul celor din țara vecină și în majoritatea cazurilor prietenă, după care au plecat încolonați, sub privirile indiferente ale publicului prezent.

În a doua seară, nici urmă de protestatari, deși bannerul care a împodobit scena a creat (pentru unii spectatori) o urmă de confuzie. Concluzia: asociația nu are nimic împotriva steagului irlandez și probabil membrii ei au fost ocupați să-și posteze pe Facebook isprava din ziua trecută.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Cine au fost Sfinții Împărați Constantin și Elena, unii dintre cei mai cunoscuți sfinți ai creștinătății, sărbătoriți pe 21 mai

Cine au fost Sfinții Împărați Constantin și Elena, unii dintre cei mai cunoscuți sfinți ai creștinătății, sărbătoriți pe 21 mai… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

13 Comentarii

vo 29 aprilie 2013 at 12:12

ba, lasa-ne cu articolul asta de *acat, din toate formatiile din lume pe care le puteau aduce, s-au trezit *acaciosii astia sa aduca formatii din Ungaria, ce mentalitate de roman prost si slab ai.ne meritam soarta. du-te ba in Ungaria si asculta-i in fiecare zi pe mongolii astia cum canta.

@vo 29 aprilie 2013 at 14:27

In caz ca nu ti-a spus nimeni, nu esti singur in orasul asta, iar gusturile sunt diverse, iar tu singur nu contezi. Daca nu iti place stai acasa!

Andy 29 aprilie 2013 at 12:22

Sper ca de zilele orasului sa vad Romani pe scena ! Avem o gramada de talente , nu inteleg de ce trebuiau adusi „strainii” sa ne faca noua show ? Circ eftin faci tu cu articolul asta …

@Andy 29 aprilie 2013 at 14:50

De aia, pentru ca in acest oras sunt oameni care au gusturi si preferinte diverse, iar programul trebuie sa ofere cat mai multe dintre acestea, iar pe viitor sper sa se intample la fel. Circ ieftin au incercat sa faca necoptii aia penibili cu protestul lor intr-o zi de sarbatoare, intr-un oras in care nu exista probleme etnice. Daca erau asa de importanti, iar manifestul lor ar fi rezonat cu sentimentele albaiulienilor, nu erau 8 protestatari, erau mii!

Feneserul 30 aprilie 2013 at 10:33

pai atunci si tu daca ai gusturi diverse poti merge linistit in panonia sa ti le cultivi acolo

Balgrad 29 aprilie 2013 at 12:55

Scopul Zilelelor Cetatii Medievale este atat unul educativ cat si social, ambele pozitive, iar „astia” vin sa disturbe acest eveniment prin prostia lor discriminatorie… Din partea mea a fost o actiune puerila.

Aurelian 29 aprilie 2013 at 13:07

Sa fie atenti acei ce lasa nebuni ca si Mariuta sa circule liberi si sa mai faca si circ, ca pot avea accidente” Unul ca Mariuta poate omora un om pentru nimic! In Alba au fost cazuri, imi amintesc ca prin 1975, un oarecare Mariuta, i-a taiat matele unui tanar si la omorat, pentru simplu motiv ca ii facea curte la Chivuta, o chelnarita de la Terasa Viilor(Schit), pe motiv ca el, Mariuta a fost coleg cu Chivuta(nu iubiti sau amanti)! Ar trebui luat la purecat tot anturajul Piticului Atomic, si cei care doresc sa fie Presedinti de Asociatii, sa li se pretinda certificat psihiatric!

Pilu 29 aprilie 2013 at 14:40

Referitor la steagul Republicii Irlanda cu inscrisul ,,Blackbeers’’, afisat in fata scenei din Piata Tobosarului :
1-in contractul pe care l-au semnat organizatorii este stipulat ca vor afisa acest steag ?
2-ce parere are d-nul prefect despre acest fapt ?
Dupa parerea mea este o ofensa adusa insemnelor nationale ale Republicii Irlanda. Sper si doresc sa se ia masuri legale, in asa fel ca alta data sa nu se mai intample asa ceva.
Sper ca presa obiectiva sa relateze despre acest fapt.

Ovidiu 29 aprilie 2013 at 17:47

Bine, za zicem xa au venit sa cante. Totusi ce rol a avut steagul Irlandei, de ce nu au pus steagul Republicii Congo aau a R. ZIMBABWE? Oare nu seamana izbitor la culori cu cel a Ungariei? RUSINE ROMANIEI pt. acest lucru.

matahala 29 aprilie 2013 at 19:07

Ca sa terminam odata cu circul asta cu steagurile, sa spunem ca cei care l-au afisat nu sunt din Ungaria.

Sunt din Oradea. Si nu sunt unguri din Romania, sunt romani din Romania, cu exceptia liderului, care este irlandez

Iata componenta formatiei
Peter Moynahan – vocals, guitar
Doina Stan – fiddle
Mircea Ungureanu – lead guitars, vocals
Alia Talos – vocals
Adi Comorasu – bass guitar
Razvan Staicut – drums

Am impresia ca niste indivizi nu au de lucru si pentru ca au confundat steagul Ungariei cu cel al Irlandei acum se leaga de orice fleac.

Culmea, acum acuza niste romani ca sunt unguri (?) si ca au pus intentionat steagul Irlandei pe scena ca sa „bage” confuzia in „Romanii verzi”

Totul incepe sa devina o discutie penibila si ridicola, ce arata infantilitatea si primitivismul patriotard al unor lozincarzi ametiti

@Ovidiu 29 aprilie 2013 at 19:13

Ba voi aveti probleme la mansarda? Ce va tot agitati cu steagul, cu cantecele, cu mama naibii?! Extremistilor sa va intre bine in capul ala plin cu goange sovine, in Alba Iulia nu sunt probleme etnice, iar instigatorii la ura rasiala nu sunt bineveniti! Delirati in alta parte, dezaxatilor!

Feneserul 30 aprilie 2013 at 10:29

Da in Alba nu sunt probleme etnice,…..dar cand 3 betivi canta noaptea sunt.sau nu?aduceti-va aminte de anul trecut ce s-a intamplat pe str.Pacii.noi ca romani trebuie sa suportam toate toanele bozgorilor(aici intrati si voi astia care ii sustineti) ca daca nu vai doamne suntem extremisti.Dar ei si voi cei care ii sustineti ce sunteti???????

Cristi 30 aprilie 2013 at 9:23

Mie mi se pare un gest frumos din partea acelor tineri,care ne-au aratat ca nu au uitat ca sunt romani si nu le este rusine sa iasa cu tricolorul pe strada. Uitati-va la alte tari…cand au un concert sau eveniment public steagul tari respective nu este lipsit de la eveniment.Asa ca tot respectul pentru acesti tineri minunati si in loc sa-i tot criticati mai bine ati lua exemplu de la ei.

Comentariile sunt oprite