Rămâi conectat

Actualitate

Protest al deputaților AUR: S-au înfășurat în tricolor și boicotează votul, în cazul în care moțiunea de cenzură nu va fi dezbătută

Ziarul Unirea

Publicat

în

Protest al deputaților AUR: S-au înfășurat în tricolor și boicotează votul, în cazul în care moțiunea de cenzură nu va fi dezbătută

George Simion, liderul AUR, a anunțat faptul că deputații partidului pe care îl conduce nu vor participa în cadrul votului de astăzi și vor sta în afara sălii de plen, sitauția care ar putea continua și în cursul altor zile, în semn de protest față de neintroducerea moțiuniii de cenzură la vot.

Liderul AUR George Simion a anunţat că, în semn de protest faţă de neintroducerea moţiunii de cenzură la vot, deputaţii AUR nu vor participa la sesiunea de vot final de miercuri şi vor sta în afara sălii de plen, avertizând că acţiunea lor s-ar putea permanentiza. Imaginile au fost surprinse de reporterul Observator Larisa Bernaschi.

”În semn de protest faţă de neintroducerea moţiunii de cenzură la vot, deputaţii AUR nu vor participa la votul final de astăzi şi vor sta în afara sălii de plen. Dacă se tergiversează în continuare procedura prevăzută în Constituţie, protestul nostru se va permanentiza”, a transmis miercuri preşedintele AUR George Simion.

Sesizare la CCR pe seama moţiunii de cenzură

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat recent că încearcă, împreună cu şeful Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, să convoace plenul reunit al Parlamentului, pentru dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR.

Moţiunea a fost prezentată în plenul Camerelor reunite, însă calendarul dezbaterii acesteia nu a putut fi aprobat.

Guvernul a solicitat miercurea trecută Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR, respectiv din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată ulterior Guvernului.

Surse din cadrul CCR au declarat, marţi, pentru News.ro, că sesizarea ar putea fi discutată abia după Congresul PNL din 25 septembrie.

Anca Dragu a anunţat marţi, după o situaţie fără precedent în Parlamentul României când atât Camera, cât şi Senatul şi-au însuşit un punct de vedere adoptat de Comisia pentru constituţionalitate, favorabil Guvernului, că ea va transmite un alt punct de vedere Curţii Constituţionale, în nume personal. Exemplul a fost urmat azi şi de preşedintele PNL Ludovic Orban, ambii preşedinţi ai Camerelor susţinând că nu există motive pentru a fi considerată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea