Ştirea Ta
Protejează-ţi mâinile de frig
Programul de hidratare va începe prin alegerea unui săpun neutru, cu un PH cât mai apropiat de cel al pielii. Continuă cu aplicarea unei creme emoliente cu proprietaţi antioxidante şi cicatrizante pe bază de sunătoare, nalbă-mare, lumânărică, galbenele ori coada-şoricelului. Crema naturală pe care o poţi pregăti în casă din flori de gălbenele: acestea se pun la macerat în alcool de 90 de grade, iar după câteva ore se pun la fiert cu ulei de masline şi ceara de albine. Amestecul se lasă la foc mic o oră, se strecoară, iar după ce s-a răcit poate fi utilizat în locul cremei de mâîini obişnuite. O soluţie la îndemână sunt uleiurile de floarea-soarelui şi de măsline. Masează-ţi mâinile cu ulei de fiecare dată după ce ai terminat de spălat vasele. Acizii graşi din uleiul de măsline, de exemplu, îţi vor regenera şi hidrata în profunzime pielea, stimulând producerea de colagen.
lMăşti catifelante
Seara, înainte de culcare, aplică pe mâini, în combinaţie: suc de lămâie, ulei de măsline, gălbenuş şi miere. Compoziţia hidratează şi redă elasticitatea pielii. Proprietăţi emoliente are şi mixtura dintr-un morcov ras, o lingură de smântână şi o linguriţî de ulei de măsline. Dacă pielea de pe mâini este aspră, iritată, dacă mâinile se înroşesc când ieşi afară, foloseşte cartofii fierţi. Doi cartofi fierţi în coajă se pătrund cu 50 ml lapte călduţ şi o linguriţă de ulei de măsline. Cu acest amestec se pun comprese pe mâini, pentru 10-15 minute. Apoi, spală-te cu apă sau cu ceai călduţ. Pentru supleţe, mai poţi aplica, aproximativ 15 minute, o mască din castraveţi proaspeţi, zdrobiţi, ce poate fi folosită cu succes şi pentru faţă.
lSoluţii calmante
Pentru a calma senzaţia de usturime produsă de pielea uscată şi iritată, unge-ţi mâinile, peste noapte, cu o pastă de miere. Mixează o lingură de făină de migdale, o lingură faină de ovăz, o lingură oxid de zinc (o sare fină, albă, insolubilă în apă, cu acţiune astringentă, protectoare şi calmantă) şi o lingură miere, la care adaugă un gălbenuş de ou. Întinde acest amestec pe mâini şi pune-ţi mănuşi din bumbac, pe care este bine să le porţi toată noaptea. Dimineaţa, vei simţi diferenţa. Mâinile vor fi mult mai catifelate şi, surpriză, fără crăpături! Pielea rugoasă mai poate fi tratata cu ajutorul unui ulei esenţial de lemn de santal, muşetel sau trandafiri, amestecat cu un ulei hidratant, cum ar fi cel de nucă de pădure, avocado sau primulă.

Ştirea Ta
FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Robinetele nu funcționează în parcul din centrul Sebeșului, nici în acest an: Temperaturile, PESTE cele obișnuite pentru luna mai
Robinetele nu funcționează în parcul din centrul Sebeșului, nici în acest an: Temperaturile, PESTE cele obișnuite pentru luna mai
Robinetele din parcul din fața Primăriei Sebeș nu funcționează nici în acest an, spre indignarea cetățenilor și trecătorilor.
Un cititor ziarulunirea.ro, nemulțumit de modul în care autoritățile gestionează posibila venire timpurie a temperaturilor caniculare de vară, a trimis pe adresa redacției o serie de imagini cu un robinet din parcul din inima orașului, nefuncțional înainte de sezonul estival.
În lunile următoare, meteorologii transmit că România va avea parte de o vară atipică. Așa cum s-a întâmplat și până acum, temperaturile au oscilat de la o zi la alta, iar mai multe zone din țară au fost afectate de fenomene meteo extreme – grindină, furtuni, ploi torențiale, formându-se chiar, local, inundații.
Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a specificat la Antena 3 faptul că țara noastră se va confrunta cu fenomene meteo extreme, în lunile ce vor urma. Mai mult decât atât, în această perioadă, temperaturile sunt mai mari decât cele specifice sfârșitului lunii mai.
Ştirea Ta
ȘTIREA TA| „Pană” de curent în comuna Șpring: Patru sate, fără energie electrică. „O să-mi cumpăr generator, așa ceva nu este posibil”
ȘTIREA TA| „Pană” de curent în comuna Șpring: Patru sate, fără energie electrică. „O să-mi cumpăr generator, așa ceva nu este posibil”
Satele aparținătoare comunei Șpring, din județul Alba, au rămas „pe întuneric”, după ce o linie de curent a fost ruptă de un castan, pe o stradă din proximitatea gării din satul Cunța.
Astfel satele Cunța, Șpring, Drașov și Vingard, la momentul redactării articolului, nu beneficiază de serviciul de alimentare cu energie electrică, deși incidentul ce a condus la această situație s-a petrecut în cursul nopții de 26 mai 2022, în jurul orei 02:00.
„O să-mi cumpăr generator, așa ceva nu este posibil”, declară pentru ZiarulUnirea.ro un localnic. Bărbatul înțelege incidentul, dar nu poate să înțeleagă de ce pentru o singură linie afectată curentul a fost întrerupt în toată comuna, de ce nu există separatoare în sistemul de furnizare a energiei electrice și mai mult de atât nu poate să înțeleagă de ce o intervenție de remediere, pe care o consideră accesibilă din punct de vedere tehnic, durează într-atât de mult.
*Nota: fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva ZiarulUnirea.ro
Ştirea Ta
FOTO ȘTIREA TA| Intervenție „de urgență” la fântâna din Piața Cetății din Alba Iulia: ISU și Salvamont au ajutat la scoaterea mizeriei și sticlelor aruncate în ea
Intervenție „de urgență” la fântâna din Piața Cetății din Alba Iulia: ISU și Salvamont au ajutat la scoaterea mizeriei și sticlelor aruncate în ea
Fântâna din Piața Cetății din Alba Iulia a avut parte astăzi, 25 mai, de o curățenie mult așteptată, din partea autorităților.
Cu ajutorul ISU și Salvamont Alba, unul dintre reperele cetății noastre a căpătat un „suflu” de curățenie în interiorul acesteia, înainte de începerea oficială a verii.
Lipsa de educație a unor persoane a transformat unul dintre reperele turistice din Cetatea Alba Iulia într-o ghenă de gunoi.
Chiar dacă în proximitate există coșuri de gunoi, anumite persoane dau dovadă de lipsă de civilizație și aruncă deșeuri în fântâna din Piața Cetății.
Fântână este „inundată” de gunoaie și nici măcar instalarea unui grilaj deasupra acesteia nu i-a împiedicat pe anumiți indivizi să își bată joc de banii publici investiți în acest obiectiv.
-
Ştirea zileiacum 12 ore
UPDATE FOTO| Alertă în Alba: Femeie de 58 de ani din Ciuruleasa, dată DISPĂRUTĂ: A fost găsită în timp ce se deplasa pe DN 74
-
Ştirea zileiacum 13 ore
FOTO VIDEO| „CADOUL” primit de un diriginte din Alba, din partea elevilor săi, cu ocazia încheierii clasei a XII-a: „Avea nevoie de un tuning”
-
Ştirea zileiacum 18 ore
L-AȚI VĂZUT? Alertă în România: Polițiștii caută un bărbat suspectat că şi-a ucis iubita şi a abandonat-o pe un câmp
-
Curier Județeanacum 16 ore
FOTO| Imagini inedite în Apuseni: Un RÂS, surprins tolănit la soare în zona Dealul Piciorului
-
Actualitateacum 17 ore
Pensiile de stat și salariu minim vor crește substanțial în Rusia de la 1 iunie 2022. Anunțul președintelui Vladimir Putin
-
Curier Județeanacum 15 ore
Tânăr din Vințu de Jos „țepuit” de un băcăuan de 19 ani: Ce a vrut să-și cumpere și ce a primit
-
Curier Județeanacum 18 ore
FOTO| Șofer din Alba, judecat pentru ucidere din culpă: A provocat un accident soldat cu decesul fiului său. Ce a hotărât Judecătoria Aiud
-
Ştirea zileiacum 9 ore
LIVE VIDEO| Ceremonia de absolvire a clasei a XII-a a Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia: 103 ani de tradiție în învățământ
-
Actualitateacum 20 de ore
Variola maimuţei la nivel mondial: Numărul de cazuri confirmate a ajuns la 219. Raport publicat de ECDC
-
Actualitateacum 11 ore
FOTO VIDEO| Sărbătoare în curtea Liceului Tehnologic „Alexandru Domșa”: Elevii clasei a XII-a au avut parte de ceremonia de sfârșit de an școlar
-
Politică Administrațieacum 18 ore
Comunicat de presă| Deputat de Alba, Radu Tuhuț: „PSD a luat măsuri concrete pentru sprijinirea românilor cu venituri mici, dar și pentru sporirea investițiilor din fonduri europene!”
-
Actualitateacum 11 ore
FOTO| Posibilă MEGA investiție la Câmpeni: Un producător de încălțăminte ar putea crea 200 de locuri de muncă în Țara Moților, spune senatorul Matieș