Rămâi conectat

Ştirea Ta

Protejează-ţi mâinile de frig

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Programul de hidratare va începe prin alegerea unui săpun neutru, cu un PH cât mai apropiat de cel al pielii. Continuă cu aplicarea unei creme emoliente cu proprietaţi antioxidante şi cicatrizante pe bază de sunătoare, nalbă-mare, lumânărică, galbenele ori coada-şoricelului. Crema naturală pe care o poţi pregăti în casă din flori de gălbenele: acestea se pun la macerat în alcool de 90 de grade, iar după câteva ore se pun la fiert cu ulei de masline şi ceara de albine. Amestecul se lasă la foc mic o oră, se strecoară, iar după ce s-a răcit poate fi utilizat în locul cremei de mâîini obişnuite. O soluţie la îndemână sunt uleiurile de floarea-soarelui şi de măsline. Masează-ţi mâinile cu ulei de fiecare dată după ce ai terminat de spălat vasele. Acizii graşi din uleiul de măsline, de exemplu, îţi vor regenera şi hidrata în profunzime pielea, stimulând producerea de colagen.
lMăşti catifelante
Seara, înainte de culcare, aplică pe mâini, în combinaţie: suc de lămâie, ulei de măsline, gălbenuş şi miere. Compoziţia hidratează şi redă elasticitatea pielii. Proprietăţi emoliente are şi mixtura dintr-un morcov ras, o lingură de smântână şi o linguriţî de ulei de măsline. Dacă pielea de pe mâini este aspră, iritată, dacă mâinile se înroşesc când ieşi afară, foloseşte cartofii fierţi. Doi cartofi fierţi în coajă se pătrund cu 50 ml lapte călduţ şi o linguriţă de ulei de măsline. Cu acest amestec se pun comprese pe mâini, pentru 10-15 minute. Apoi, spală-te cu apă sau cu ceai călduţ. Pentru supleţe, mai poţi aplica, aproximativ 15 minute, o mască din castraveţi proaspeţi, zdrobiţi, ce poate fi folosită cu succes şi pentru faţă.
lSoluţii calmante
Pentru a calma senzaţia de usturime produsă de pielea uscată şi iritată, unge-ţi mâinile, peste noapte, cu o pastă de miere. Mixează o lingură de făină de migdale, o lingură faină de ovăz, o lingură oxid de zinc (o sare fină, albă, insolubilă în apă, cu acţiune astringentă, protectoare şi calmantă) şi o lingură miere, la care adaugă un gălbenuş de ou. Întinde acest amestec pe mâini şi pune-ţi mănuşi din bumbac, pe care este bine să le porţi toată noaptea. Dimineaţa, vei simţi diferenţa. Mâinile vor fi mult mai catifelate şi, surpriză, fără crăpături! Pielea rugoasă mai poate fi tratata cu ajutorul unui ulei esenţial de lemn de santal, muşetel sau trandafiri, amestecat cu un ulei hidratant, cum ar fi cel de nucă de pădure, avocado sau primulă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA Giratoriu ”capcană” în Alba Iulia: Șoferii ”încucați” de noile măsuri în trafic, au uitat regulile de circulație și au blocat intersecția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Giratoriu ”capcană” în Alba Iulia: Șoferii ”încucați” de noile măsuri în trafic, au uitat regulile de circulație și au blocat intersecția Dacă până nu demult Alba Iulia era ”împânzită” de giratorii, odată cu dispariția lor în urma lucrărilor de mobilitate, șoferii din Alba se pare că au dat uitării regulile de circulație și prioritățile în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea