Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Protecția Consumatorului Alba – 221 de acțiuni de control în luna mai. Câte amenzi au fost aplicate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În luna mai 2015 Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba a desfăşurat 221 de  acţiuni de control, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, în urma cărora s-au întocmit 91 procese verbale de constatare a contravenţiei, 124 procese verbale de constatare, 6 procese verbale de distrugere, potrivit unui comunicat de presă.

Cele 91 procese verbale de constatare a contravenţiei s-au încheiat la produse alimentare (46), produse nealimentare (28), servicii alimentare (2), servicii nealimentare (6), alte segmente (9). Totalul sancţiunilor aplicate în perioada menţionată prin procesele verbale de constatare a contravenţiei este în număr de 106 din care 53 avertismente şi 42 amenzi contravenţionale în valoare de 105.000 lei. Totalul vărsămintelor la buget (încasate operativ şi executări silite) este în valoare de 19.500 lei.

Valoarea totală a produselor şi serviciilor neconforme controlate este de 22.887,59 lei, din care extracomunitare în valoare de 13.890 lei.

Pentru deficienţele constatare s-au dispus măsuri de oprire temporară sau definitivă de la comercializare a produselor constatate cu abateri precum şi opriri temporare de la prestarea serviciilor şi s-au stabilit măsuri specifice de remediere a deficienţelor constatate. Valoarea totală a produselor cu abateri oprite temporar de la comercializare este de 16.097,72 lei iar valoarea celor oprite definitiv de la comercializare este de 2.080,69 lei, pentru care s-au întocmit procese verbale de distrugere sau de retragere de la comercializare.

În cursul lunii mai s-au înregistrat un număr de 51 de reclamaţii și au fost cercetate un număr de 48 de reclamații, din care 9 au fost închise cu rezolvare amiabilă, 7 concluzionate ca fiind întemeiate, 24 neîntemeiate, 3 redirecţionate, 2 retrase, 3 nesoluţionabilă. Contravaloarea achitată de care au beneficiat consumatorii care au reclamat produse sau servicii este de 474,99 lei.

Acţiunile de control tematice desfășurate în această perioadă au avut ca obiect verificarea respectării prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor în cadrul vânzărilor cu preţ redus. De asemenea s-au întreprins acţiuni tematice de control proprii în unităţi de alimentaţie publică şi magazine alimentare dar şi de verificare a respectării OUG 96/2002 privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial, acţiuni de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind modul de comercializare, prezentare şi publicitate a suplimentelor alimentare, acţiuni de control privind modul de respectare a prevederilor legale privind siguranţa jucăriilor și acţiuni tematice de control privind respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor din cacao  şi ciocolată destinate consumului uman, conform programului de control al ANPC.

Comunicat de presă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea