Rămâi conectat

Politică Administrație

Prost plătiți dar să fie cinstiți! Funcționari publici din Alba, la cursuri de etică și integritate pe bani europeni

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

cursuriFuncționarii publici reprezintă o categorie specială în România. Majoritatea sunt prost plătiți, ca mai toți bugetarii din țara noastră. Puțini dintre ei reușesc să își permită un trai mult peste veniturile oficiale, iar acest lucru este posibil din cauza corupției (n.a. exemple cunoaștem cu toții). De asemenea, o parte dintre funcționarii publici muncesc foarte mult, sunt supuși unui stres continuu, pentru că “duc în spate” un întreg serviciu sau departament și lucrează adeseori peste program, pentru un salariu substanțial diminuat.

Pentru că legislaţia se modifică constant iar funcţionarii sunt obligați să se alinieze la noile norme, inclusiv la cele care țin de eică și integritate în exercitarea profesiei, Centrul de Resurse Juridice şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a început implementarea unui proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional „Dezvoltarea capacităţii administrative”, al cărui obiectiv îl constituie „creşterea eficacităţii instituţiilor publice prin întărirea capacităţii de a răspunde cerinţelor de etică şi integritate în funcţia publică”.

Proiectul „Formare şi dezvoltare pentru asigurarea eticii şi integrităţii în administraţia publică” are o valoare totală de 1,16 milioane de lei și este destinat instituţiilor administraţiei publice centrale şi locale din zece judeţe, printre care şi Alba.

Grupul ţintă este format din 52 de funcţionari publici cu funcţii de conducere şi alţi 112 funcţionari publici desemnaţi pentru îndeplinirea atribuţiilor de consiliere etică. Între activităţile proiectului, care se va finaliza în luna aprilie 2015, se află organizarea a nouă cursuri în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei şi realizarea unui ghid de bune practici. În derularea proiectului vor fi implicate peste 100 de instituţii din administraţia publică, aproximativ 130 de persoane urmând să obţină certificate pentru competenţele dobândite.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea