Rămâi conectat

Actualitate

PROPUNERE: Limita de viteză în localităţi să fie de 60 km/h, iar pe drumurile expres 110 km/h. Senatul discută această modificare

Alexandra Mates

Publicat

în

viteza-masina-bord-kilometrajComisiile Juridică, pentru Apărare şi Administraţie din Senat propun ca limita maximă de viteză în localităţi să fie de 60 km/h, potrivit unui amendament la proiectul de lege de modificare a Codului rutier, adoptat, luni, de membrii acestor comisii, potrivit Mediafax.  De asemenea, aceştia au votat şi ca limita  maximă de viteză în afara localităţii  să ajungă la 110 km/h.

Ei au aprobat un amendament al preşedintelui Comisiei pentru administraţie, Darius Vâlcov (PSD), la proiect de lege pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Potrivit Codului Rutier în vigoare, limita maximă de viteză în localităţi este de 50 km/h.

De asemenea, senatorii au votat ca limita maximă de viteză în afara localităţilor să fie de 110 km/h pe drumurile expres, pentru posesorii de permis auto categoria B.

În prezent, limita de viteză pe pe drumurile expres, precum şi pe cele naţionale europene (E) este de 100 km/h.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea