Rămâi conectat

Ştirea zilei

Proprietarul Casei Traiana contestă sancţiunea primită de la DSP Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În scandalul copiilor intoxicaţi cu mâncare
În urmă cu circa o lună, în data de 7 decembrie 2011, 26 de copii, elevi ai Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alba Iulia au fost internaţi la Secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean Alba, după ce s-au intoxicat cu mâncarea consumată la cantina şcolii. Celor care s-au simţit foarte rău li s-au făcut spălături stomacale şi au fost puşi la perfuzii. Unii dintre ei chiar au vomitat sânge. După câteva zile toţi cei 26 de copii şi-au revenit complet fiind externaţi din spital. A urmat o anchetă condusă de Direcţia de Sănătate Publică Alba, în urma căreia DSP a dispus sancţionarea drastică a societăţii care asigura servicii de catering la unitatea şcolară unde a avut loc incidentul. Sursa intoxicării a fost, conform rezultatelor analizelor de laborator a zeci de probe de mâncare, biologice şi bacteriologice – bucătăreasa pensiunii Casa Traiana, care era infectată cu stafilococul auriu. Aşa ar fi contaminat un lot de mâncare cu acest germen. La acea dată, directorul DSP Alba a subliniat faptul că toate analizele de sanitaţie, în cazul Pensiunii Casa Traiana, au ieşit negative şi că undeva pe parcursul pregătirii mâncării, a avut loc contaminarea alimentelor, de către bucătăreasa acestei societăţi cu staphylococcus aureus.
Casa Traiana şi proprietarul ei, Sergiu Vârtei, au făcut plângere contravenţională împotriva procesului verbal prin care au fost sancţionaţi de către DSP Alba, fiind hotărâţi să demonstreze în instanţă că nu ei sunt responsabili de intoxicarea copiilor de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba. Ei se bazează pe propriile verificări în ceea ce priveşte rezultatele analizelor de sanitaţie ale DSP. Au apelat în acest sens la trei laboratoare diferite de analize medicale: Clinimed şi Terra Aster din Alba Iulia, şi Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu. Conform celor trei buletine de analize medicale efectuate în aceste laboratoare, bucătăreasa pensiunii Casa Traiana, cea care a fost găsită contaminată de către DSP Alba, nu era, la data de 13 şi 14 decembrie, când au fost recoltate probele de analiză, infectată cu stafilococul auriu (agent patogen găsit în mâncarea contaminată). După cum susţine avocatul Casei Traiana, chiar dacă probele în urma cărora s-a descoperit contaminarea bucătăresei au fost recoltate de DSP Alba în data de 7 decembrie, aceasta nu ar fi avut cum să se trateze pentru că nu a urmat niciun fel de tratament cu antibiotice. În acest sens bucătăreasa în cauză are o adeverinţă medicală eliberată în 15 decembrie de către medicul său de familie care confirmă că nu a urmat tratamente cu antibiotice. Casa Traiana contestă de asemenea faptul că laboratorul DSP Alba nu ar fi autorizat.
În ceea ce priveşte amenda dată pe persoană fizică, administratorului firmei SC Nisa Group SRL (Casa Traiana), Dan Dreghiciu, de 1.000 de lei pentru că angajaţii nu aveau făcute, conform obligaţiilor, legale cursurile de igienă, a fost achitată.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Alba nu doresc să comenteze demersurile firmei pe care au sancţionat-o şi aşteaptă ca instituţiile abilitate ale statului să se pronunţe asupra acestei situaţii. (B.P)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea