Rămâi conectat

Curier Județean

Promovare turistică modernă în Alba Iulia: Atracțiile turistice din municipiu marcate prin plăcuțe cu cod QR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia își completează kit-ul turistic cu un  produs care lipsea din pachetul de „bun venit“ pentru vizitatorii români și străini, plăcuțele cu cod QR. Porțile Cetății Alba Carolina, Obeliscul „Horea, Cloșca și Crișan“, Muzeul Național al Unirii, Sala Unirii, Catedrala Romano-Catolică, Catedrala Încoronării, Palatul Principilor, Palatul Apor, Biserica memorială „Mihai Viteazul“, Sinagoga sunt doar câteva dintre obiectivele pe care vor fi amplasate plăcuțe de ghidaj turistic. Toate aceste monumente vor face parte dintr-un circuit virtual ușor de urmat, la îndemâna oricărui turist român și străin.

Alături de canalele obișnuite de comunicare, codurile QR (Quick Response) sunt un mijloc eficient și creativ de promovare și informare, o soluție care să-i ajute pe turiști să se bucure de vizita lor la Alba Iulia și să plece de aici cu amintiri frumoase. Codul QR este o gamă de standarde de codare și va reprezenta în cazul de față, adresa site-ului pe care vor fi încărcate poveștile monumentelor, obiectivelor, locurilor unice din Alba Iulia. La prima interacțiune cu plăcuțele informative, vizitatorul va afla informațiile de bază despre monumentul în cauză.

Prin scanarea codului QR cu ajutorul camerei foto a telefonului mobil, turistul va avea acces gratuit la  întreaga poveste a obiectivului. Informațiile vor fi disponibile în limbile: română, engleză, franceză și italiană.

Promovarea patrimoniului istoric de excepție al orașului Alba Iulia cu ajutorul plăcuțelor turistice este posibilă prin proiectul „DESCOPERĂ PATRIMONIUL CULTURAL DIN ALBA IULIA PRIN QR COD!”. Proiectul, a cărui durată este de 10 luni, este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Bugetul total al proiectului este de 60.000 lei (50.000 lei-finanțare nerambursabilă AFCN și 10.000 lei -contribuția Primăriei Municipiului Alba Iulia).

Foto: Ania Ciolacu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea