Rămâi conectat

Actualitate

Proiectul „România Educată” pierde 1 miliard de euro, adică un sfert din totalul fondurilor pentru educație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cele mai mari tăieri sunt de la universități, și anume circa 70% din fondurile alocate inițial. Domeniul este urmat de învățământul profesional dual, care pierde 50% din fonduri.

O altă lovitură o primesc laboratoarele de științe, anunțate ca prioritare de președintele Klaus Iohannis, dar care acum pierd 40% din suma inițial alocată, potrivit surselor Edupedu.ro.

Reformele din educație propuse Comisiei Europene de România prin PNRR erau sub egida proiectului prezidențial România educată, au fost anunțate de președintele Klaus Iohannis și au fost agreate de către experții Comisiei Europene în faza de negociere, potrivit anunțurilor făcute de vicepremierul Dan Barna și de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Vezi aici: Evaluare Națională 2021: BAREME teste de antrenament setul 8, la română, matematică și limba maternă pentru elevii de clasa a 8-a

Tăierile masive de astăzi vin în contextul în care educația a primit o alocare inițială de 4 miliarde de euro fonduri europene, din totalul celor 29 de miliarde ale Planului Național pentru Redresare și Reziliență (PNRR).

Potrivit surselor Edupedu.ro, tăierile vin în contextul în care reformele din educație nu au susținerea totală a niciunui partid din coaliția de la guvernare, în negocierile care au loc la această oră.

Vezi aici: BACALAUREAT 2021: BAREME teste de antrenament, setul 8

O ședință pentru rediscutara noii forme a PNRR are loc astăzi, la Ministerul Fondurilor Europene.

Potrivit acelorași surse, capitolul Digitalizarea educației nu a suferit modificări.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea