Proiectul privind atribuirea contractului de delegare de gestiune a serviciului de transport local din Alba Iulia și zonele apropiate, în dezbatere publică – TARIFELE propuse pentru bilete și abonamente

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Primăria municipiului Alba Iulia informează publicul interesat cu privire la elaborarea de către Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local a unui proiect privind aprobarea documentației de atribuire a contractului de delegare de gestiune a serviciului de transport public local de calatori prin curse regulate (regulament transport persoane) pentru perioada 2018 – 2024.

”Etapa de consultare a populației se desfășoară în perioada 28.06.2018 – 30.07.2018, perioadă în care așteptăm opiniile, informațiile și sugestiile dumneavoastră cu privire la acest proiect. Acestea se pot comunica prin e-mail la adresa asociatiatransport@yahoo.com cât și în scris, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, str. Calea Moților, nr. 5A, cam. 8 – Registratura”, transmite municipalitatea.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Persoanele interesate pot găsi pe site-ul instituției, la secțiunea ”Consultare publică”, programul de transport propus pentru zona 1 (cursele din interiorul municipiului Alba Iulia) și pentru zonele 2 – 7 (cursele între Alba Iulia și comunele din apropiere – Ciugud, Sîntimbru, Galda de Jos, Cricău, Ighiu); regulamentul pentru efectuarea transportului public local de călători și tarifele propuse, pentru bilete și abonamente.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit documentației, aceste tarife se vor practica o perioadă de cel puțin un an, de la data semnării contractului.

Tarifele propuse, pentru bilete și abonamente sunt următoarele:

Biletele de călătorie pot fi utilizate în zona tarifară corespunzătoare sau în orice zonă tarifară inferioară, pe orice mijloc de transport, în număr nelimitat de călătorii în perioada de valabilitate calculată din momentul validării.

Perioada de valabilitate a biletelor de călătorie este stabilită astfel încât după parcurgerea în întregime a oricărei zone tarifare 2 – 7, călătorilor să le rămână la dispoziţie cel puţin 30 minute în zona tarifară 1 pentru utilizarea oricărui mijloc de transport.

Abonamentele de călătorie sunt valabile în zona tarifară corespunzătoare tarifului plătit şi în orice zonă tarifară inferioară, fără plata unui preţ suplimentar, pe orice mijloc de transport şi în număr nelimitat de călătorii în perioada de valabilitate.

Delegarea gestiunii prin licitație publică a Serviciului de transport public local de persoane a fost aprobată de Consiliul Local Alba Iulia în ședința din data de 28 decembrie 2017. Prin aceeași hotărâre, s-a acordat mandat special Asociației Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local să exercite în numele și pe seama municipiului Alba Iulia, atribuția, drepturile și obligațiile privind serviciile comunitare de utilități publice.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419