Rămâi conectat

Ştirea zilei

Proiectul pilot Alba Iulia Smart City aduce municipalității un nou trofeu: Premiul I la secțiunea Local Smart Initiative, decernat în cadrul Galei Business Review Awards

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia este din nou premiat, de această dată pentru Proiectul pilot Smart City. Trofeul a fost decernat luni seara, în cadrul Galei Business Review Awards, iar pentru câștigarea lui Cealaltă Capitală ”s-a luptat”, la secțiunea ”Local Smart Initiative” cu Primăria Cluj-Napoca, OMV Petrom, Fundația Vodafone România și Immochan România.

„Alba Iulia trăiește la prezentul continuu și își accelerează viitorul. Se întâmplă mai des la o distanță de 350 de kilometri de Alba Iulia, în capitală, Celalată Capitală să fie mai aplaudată decât acasă. Știu că Smart City sună, în continuare, a stele căzătoare sau, cel mult, a teorie. Premiul acesta, ca și altele, vorbește mai mult despre a nu sta pe margine, de a fi parte dintr-un sistem care crede și pune umărul la a a urni viitorul, fără a ignora certitudinile prezentului. Sunt unii care trăiesc într-o zonă de tragică resemnare și abținere, care cred doar și numai ce văd, fără să înțeleagă că Alba Iulia încă vibrează, dar are nevoie de mai mult pentru ca sunetul ei sa nu se stinga in timp. Ca progresul nu e o intamplare si ca trebuie sa ai indrazneala. Din fericire, eu sunt conectat la albaiulienii pentru care viitor inseamna mai mult decat a se compara cu gardul sau garajul vecinilor. Azi avem parteneriate, competente si teste relevante. Maine vom iesi din zona de laborator si biblioteca si vom pune la lucru tot ce inseamna smart pentru Alba Iulia”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Proiectul pilot ”Alba Iulia Smart City 2018” a fost demarat în urmă cu doi ani, printr-un protocol de cooperare între Municipiul Alba Iulia și Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, și urmăreşte identificarea modelelor de investiţii conforme cu bunele practici europene şi internaţionale în condiţii de participare voluntară a mediului de afaceri din domeniul IT&C, a asociaţiilor de profil, mediului academic şi oricărei altă parte interesată să contribuie cu expertiză şi soluţii Smart la construirea oraşului viitorului.

Astfel, Alba Iulia la finalul anului 2018, Alba Iulia urmează să devină primul ”smart city” din România în care, pe parcursul a doi ani, companiile private investesc peste un milion de euro.

CITEȘTE ȘI: Alba Iulia, orașul în care companiile private investesc peste un milion de euro pentru a-l face primul ”SMART City” din România. Peste 100 de soluții inteligente, testate în doi ani. INTERVIU cu administratorul public Nicolaie Moldovan

Între altele, orașul beneficiază de internet în spaţii publice, servicii medicale în care 14 medici răspund non-stop la telefon şi dau sfaturi, aplicaţii prin intermediul cărora cetăţenii pot trimite sesizări în timp real, în vreme ce pe partea de educaţie 18 instituţii de învăţământ au primit tablete, iar elevii şi părinţii vor avea acces gratuit la informaţiile şcolare. Pe stâlpi s-au montat leduri care au scăzut consumul, în vreme ce aerul este monitorizat, iar oamenii se pot orienta să-şi cumpere locuinţe în cartiere mai puţin poluate. De asemenea, s-au găsit soluţii inteligente şi pentru mediul de afaceri.

La eveniment au participat peste 200 de reprezentanti ai mediului de afaceri, directori executivi, antreprenori si finantatori. Editia a 13 a a evenimentului a reunit peste 140 de nominalizati in cadrul celor 11 categorii jurizate.

Celelalte proiecte nominalizate la secțiunea Local Smart Initiative din cadrul Business Review Awards au fost: Primăria Cluj-Napoca pentru Bugetarea Participativă din Cluj-Napoca; OMV Petrom pentru Electric Hub; Fundația Vodafone România pentru proiectul Smart Public Transport care ajută persoanele cu deficiențe de vedere; Immochan România pentru cel mai mare proiect de regenerare urbană din România – Coresi District.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea