Rămâi conectat

Politică Administrație

Proiectul OUG privind grațierile îl are ca principal beneficiar pe Liviu Dragnea

Ziarul Unirea

Publicat

în

dragneaMinisterul Justiției a publicat proiectul de Ordonanță de Urgență prin care se se grațiază anumite pedepse. Toate privirile sunt îndreptate spre Liviu Dragnea, marea întrebare fiind dacă liderul PSD scapă sau nu de pedeapsa cu suspendare primită în Dosarul ”Referendumul”.

La această întrebare a răspuns președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților și liderul de grup al PSD, Eugen Nicolicea, care a explicat că Liviu Dragnea beneficiază de această grațiere, dar asta nu-l ajută la nimic, din punct de vedere politic.

”Se aplică grațierea și în cazul lui Liviu Dragnea, dar lumea se agită degeaba. Este o grațiere doar în sensul că el nu mai execută o pedeapsă, dar în dosar îi rămâne condamnarea penală și, conform legii 90/2000, nu va putea fi prim-ministru sau membru al Guvernului”, a explicat Eugen Nicolicea.

Nicolicea a explicat că nu Liviu Dragnea este miza acestei Ordonanțe de grațiere și tocmai din acest motiv s-a evitat o amnistie. ”Amnistia ștergea fapta cu totul și tocmai pentru a nu fi acuzați că o face cineva cu dedicație pentru Liviu Dragnea s-a preferat grațierea. Acest OUG nu este pentru Liviu Dragnea, chiar dacă unii încearcă să inducă această idee”.

Această grațiere nu-l ajută prea mult pe Liviu Dragnea nici măcar dacă primește o nouă condamnare, în dosarul pe care îl are pe rol la ÎCCJ. În pedeapsa de doi ani și jumătate cu suspendare primită în Dosarul ”Referendumul”, Liviu Dragnea a primit un termen de încercare de patru ani, perioadă în care nu mai trebuia să săvârșească nicio infracțiune.

Liviu Dragnea este obligat să nu mai săvârșească nicio infracțiune în timpul perioadei de încercare, condiție pe care o îndeplinește. Faptele care îi sunt imputate de către procurori lui Liviu Dragnea în al doilea dosar sunt anterioare celor comise în Dosarul ”Referendumul”, așa că este destul de complicat să contopești cele două pedepse, iar instanța să ajungă la concluzia că Liviu Dragnea trebuie să execute și prima pedeapsă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Satul Dumitra, din comuna Sântimbru, va avea rețea de canalizare: A fost semnat contractul de finanțare

Bera Larisa

Publicat

în

Satul Dumitra, din comuna Sântimbru, va avea rețea de canalizare: A fost semnat contractul de finanțare Astăzi, 22 iulie 2024, a fost semnat contractul de finanțare al proiectului care prevede construirea rețelei de canalizare în satul Dumitra din comuna Sântimbru, a anunțat Ioan Iancu Popa, primarul comunei Sântimbru. Citește și: FOTO | Două stații de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea