Proiectul de revizuire a Constituției cu privire la redefinirea familiei a fost adoptat de către deputaţi. Familia, definită drept „uniunea dintre bărbat și femeie”

Deputaţii au adoptat marți, cu 232 de voturi „pentru”, 22 – „împotrivă” și 13 abțineri, inițiativa cetățenească pentru revizuirea Constituției cu privire la redefinirea familiei. Căsătoria este „uniunea dintre un bărbat și o femeie”, au decis astăzi deputații care au adoptat propunerea de modificare a Constituției depusă de Coaliția pentru Familie.

Hotărârea ar urma să blocheze astfel orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de același sex. Proiectul de lege va ajunge în Senat, după care se va stabili și data referendumului, având în vedere că astfel de decizii rămân definitive doar prin consultare populară.

Au fost 270 de deputați prezenți, dintre care 232 au votat pentru, 22 împotrivă, 13 s-au abținut, iar 3 nu au votat. A fost întrunit astfel pragul de două treimi din totalul deputaților, necesar în cazul legilor constituționale.

Acest demers vine după ce peste trei milioane de cetăţeni cu drept de vot s-au pronunţat pentru înlocuirea în art. 48 din Constituţia României a termenului ”soţi” cu sintagma ”bărbat şi femeie”, aşa încât aliniatul 1 al art. 48 să aibă în viitor următoarea formulare: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Sursa: antena3, stiritvr.ro

Salvează

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

crestinu` si....nu prea 9 mai 2017 at 17:51

Un act care reprezinta exact ….normalitatea ! Oricum, „aia” impotriva naturii o sa dispara de la sine ! Ca n-au urmasi !

mike 9 mai 2017 at 22:57

Cei 22 impotriva si cei 13 care sau abtinut, DUSI in piete si agatati — Oameni anormali nu au ce cauta in societati NORMALE- Felicitari cordiale celor ce au votat NORMALITATEA!!!>

cititor 10 mai 2017 at 8:53

Ziarul Unirea, ar fi bun un sondaj pe tema asta.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...