Rămâi conectat

Curier Județean

Proiectul cultural ”Stagiunea cu Skepsis 2020”: Sâmbătă, 29 august, ultimul spectacol în aer liber!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După o lună în care la fiecare final de săptămână albaulienii și turiștii au avut parte de o serie de spectacole de teatru diverse, proiectul cultural ”Stagiunea cu Skepsis 2020” vă propune în acest weekend un ultim eveniment în aer liber, dedicat renașterii teatrului ca artă în Europa!

Sâmbătă, 29 August ora 19.30, curtea interioară a palatului Apor va găzdui spectacolul Farsele din Piață – un spectacol în genul Commedia dell’ Arte! Vă propunem o întâlnire cu cele mai îndrăgite și mai cunoscute personaje ale acestui gen caracterizat prin umor savuros și direct și un ritm alert menit să ne țină cu sufletul la gură scenă cu scenă.

În Farsele din Piață, Pantalone, bătrânul avar, se confruntă din nou cu o problemă livrată printr-o scrisoare căzută din senin. Trebuie să găsească o rezolvare rapidă…și ieftină! Va încerca așadar din nou să ducă la bun sfârşit unul din planurile sale. Dar așa cum se întâmplă adesea, socoteala de acasă nu bate cu cea din târg. Colombina, servitoarea isteață, şi Arlecchino, servitorul poznaș, îi vor da ceva de furcă. Doctorul Graţiano, prietenul său atotștiutor l-ar ajuta, însă are şi el o agendă personală în care “ştiinţa” este pe primul loc. Căpitanul Spaventa, viteazul fără pereche este şi el prin preajmă, gata de luptă, iar Pulcinella și Brighella, cei doi buclucași au și ei un cuvînt de spus! Totul este aranjat cum nu se poate mai bine pentru o nouă întrecere cu scântei

Va fi ultimul spectacol prezentat în aer liber de trupa de teatru Skepsis în acest an, așadar vă așteptăm la teatru, la a savura împreună frumosul și la a ne destinde în compania selectă a nemuritoarelor personaje ale Commediei dell’ Arte!

În cazul vremii nefavorabile, spectacolul va fi prezentat Duminică, 30 August, ora 19.30. Noutăți și detalii despre activități pot fi urmărite pe pagina facebook a Organizatorului https://www.facebook.com/skepsis2002/

Accesul publicului este gratuit la toate spectacolele, fiind restrâns de limitele spațiului de desfășurare și de regulile de distanțare socială care vor permite participarea unui număr de maxim 60-80 spectatori/spectacol.

Spectacolele sunt prezentate în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2020 – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis dezvoltă colaborări artistice cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Universitatea ”1 decembrie 1918” Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Pentru siguranța publicului și buna desfășurare a evenimentului, Organizatorul va respecta următoarele reglementări:

⦁ Zona va fi delimitată având căi de acces clar identificate și separate pentru public (intrarea în zona de activități doar pe poarta principală a Palatului Apor – ieșirea exclusiv prin spatele Palatului Apor).
⦁ La căile de acces vor fi amplasate dispozitive cu substanțe dezinfectante pentru mâini cu posibilitate de utilizare gratuită.
⦁ Fiecare cale de acces va fi controlată și operată de către organizatori prin personal de securitate sau voluntari car vor purta mănuși și măști.
⦁ Locurile pentru spectatori vor fi marcate vizibil și vor fi amplasare scaune.
⦁ Accesul publicului se va face în urma verificării stării de sănătate prin măsurarea temperaturii cu termometru non-contact, efectuarea triajului observațional și dezinfectarea mâinilor.
⦁ Purtarea măștilor de protecție care să acopere nasul și gura este obligatorie pe toată durata evenimentului.
⦁ Accesul în spațiul de evenimente se va face cu respectarea distanțării sociale de 1,5m între persoane.
⦁ Nu se permite consumul de alimente sau băutură în locație înafară de băuturi ambalate în recipiente individuale cu capac, fără paie de unică folosință.
⦁ Persoanele care refuză aceste condiții nu vor avea acces în spațiul de eveniment. Înainte de derularea evenimentului scaunele vor fi dezinfectate cu substanțe biocide avizate.
⦁ La fiecare cale de acces vor fi amplasate pubele cu capac pentru produse nepermise în zona de eveniment, iar la ieșire pentru aruncarea măștilor de protecție.
⦁ Evenimentul nu va avea o durată mai mare de 4 ore consecutive/zi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea