Rămâi conectat

Curier Județean

PROIECT: Tichete sociale în valoare de 50 de lei pentru vârstnicii albaiulieni cu venituri mici

Publicat

în

Pe Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia din 29 august se află un proiect privind acordarea de unor beneficii de asistenţă socială, sub formă de tichete sociale, persoanelor vârstnice din municipiu.

Se propune acordarea unui tichet social în valoare de 50 de lei pe an fiecărui albaiulian care îndeplinește următoarele condiții:
– vârsta 63 ani pentru femei, respectiv 65 ani pentru bărbaţi (împliniţi în cursul anului curent);
– domiciliul/reşedinţă în municipiul Alba Iulia;
– venituri de până la 700 de lei, inclusiv.

Totodată, pentru a pune în practică Hotărârea CL, se propune aprobarea, alocarea şi cheltuirea sumei de până la 190.000 lei din bugetul local pentru acordarea tichetelor sociale în anul 2017.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul prevede actele necesare și procedura de acordare:

Actele necesare:

– cerere şi declaraţie pe propria răspundere;
-copie act de identitate solicitant/reprezentant legal al beneficiarului/persoanei împuternicite, conform cu originalul;
– actele justificative pentru veniturile declarate, inclusiv Adeverinţa de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Alba;
– certificat fiscal cu dovada plăţii obligaţiilor faţă de bugetul local.

Procedura de acordare:

– tichetele sociale în valoare de 50 lei/tichet se acordă la cerere;
– cererea, cu actele necesare, se depune la Centrul de zi pentru persoane vârstnice din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială în perioada 1.09.-25.09.2017;
– cererile, aprobate de primar/persoanele împuternicite de acesta, se vor include în tabele centralizatoare, în vederea demarării procedurii de achiziţie publică a tichetelor;
– beneficiarii vor ridica tichetele pe bază de semnătură, în tabelul centralizator, distribuirea lor efectuându-se la Centrul de zi pentru persoane vârstnice din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială;
– în situaţia în care persoana vârstnică se află în imposibilitate de a se prezenta pentru a intra în posesia tichetelor, acestea pot fi ridicate de către reprezentantul legal al vârstnicului sau alte persoane împuternicite legal de acesta;
– tichetele pot fi distribuite şi folosite doar în perioada de valabilitate inscripţionată pe acestea;
– în situaţia în care un potenţial beneficiar decedează înainte de data distribuirii tichetelor sociale, acestea nu mai pot fi ridicate de către moştenitori;
– în situaţia în care un potenţial beneficiar îşi schimbă domiciliul într-o altă unitate administrativ teritorială înainte de data distribuirii tichetelor sociale, acesta nu mai poate fi ridicat.

”Tichetele sociale pot fi întrebuinţate la procurarea de alimente, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, produse de igienă personală, servicii medicale, servicii de curăţenie, precum şi unele bunuri de larg consum, exclusiv în municipiul Alba lulia. Beneficiarii au obligaţia să comunice Direcţiei de Asistenţă Socială, în scris, în termen de 10 zile orice modificare intervenită cu privire la datele înscrise în cererea şi declaraţia pe propria răspundere. In situaţia în care, în urma verificărilor, sunt identificate persoane care au primit necuvenit tichete sociale, structurile funcţionale cu competenţe în domeniu din cadrul administraţiei publice locale procedează la recuperarea de îndată a contravalorii tichetelor valorice şi cheltuielilor prilejuite de distribuirea acestora”, se arată în document.

”Problematica vârsticilor a fost şi este în atenţia municipalităţii care a promovat permanent acţiuni sociale concrete, menite să influenţeze bunăstarea vieţii vârstnicilor, a îmbătrânirii sănătoase, a asigurării unei vieţi demne şi să promoveze respectul pentru cei care au contribuit la bunăstarea comunităţii din care fac parte. În vederea prevenirii unor situaţii care pot genera marginalizarea sau excluziunea socială a persoanelor vârstnice, precum şi pentru creşterea calităţii vieţii şi promovarea principiilor de coeziune şi incluziune socială, Municipiul Alba lulia intenţionează să sprijine vârstnicii, prin acordarea unui tichet social în valoare de 50 lei/persoană, în perioada octombrie-decembrie 2017”, se precizează în raportul de specialitate care insoțește proiectul.

Potrivit informaţiilor primite de Serviciul de Asistență Socială, de la Casa Judeţeană de Pensii Alba, în luna mai 2017, în Alba Iulia erau înregistrați:

– 1.722 de persoane vârstnice cu un venit până la 520 lei inclusiv
– 1.619 persoane cu un venit peste 520 lei şi până la 700 de lei inclusiv
– 2.207 persoane cu un venit peste 700 lei şi până la 900 inclusiv
– 1.146 de persoane cu un venit peste 900 lei şi până la 1000 inclusiv.

Pe lângă pensionarii aflaţi în evidenţa Casei de Pensii Alba, există vârstnici care nu îndeplinesc condiţiile de pensionare dar care au, în consecinţă, şi venituri mai mici.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

Publicat

în

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

În perioada 5-7 august 2022, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba vor acționa alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine și siguranță publică la manifestările care vor avea loc pe raza județului Alba.

Vor fi în atenție manifestări cultural-artistice, tradiționale și religioase precum : „Truk Tuning Art – TTA 2022” (paradă de camioane), zilnic începând cu ora 18.00, în Cetatea Alba Carolina; „Roșia Montană ALIVE” (festival de muzica, film și teatru), zilnic începând cu ora 15.00 în comuna Roșia Montană;

„Zilele Comunității Maghiare din Unirea” – în localitatea Unirea; „Descoperă Rowmania”, concurs de vâslit, începând cu ora 09.30, zona podului peste Mureș; „Poezii pe șase roți”, interval orar 16.00 – 22.00, Strada Muzeului din Cetatea Alba Carolina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Jandarmeria Alba recomandă participanților la aceste manifestări să respecte măsurile dispuse de organizatori și forțele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să nu se implice în conflicte de orice natură, iar dacă observă persoane care manifestă un comportament antisocial să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine publică.

Dacă vă aflați într-o situație dificilă sau dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor sibieni sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Primăria comunei Șibot a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu.

Valoarea totală estimată a contractului este între 388.900 lei, fără TVA.

Comuna Șibot și-a propus pe termen scurt și mediu creșterea calității serviciilor furnizate către cetățeni fapt care implică printre multe acțiuni ți activități și dotarea serviciilor publice cu echipamente și utilaje specifice pentru gestionarea domeniului public al localităților. Prezenta achiziție reprezintă o etapă importantă spre creșterea calității serviciilor publice la nivelul comunei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu are loc în contextul dorinței comunei Șibot de a îmbunătății serviciile publice furnizate către cetățeni. Comuna Șibot nu deține în acest moment un utilaj performant care să poată fi folosit de serviciile publice în vederea unor activități și munci curente pentru administrarea și îmbunătățirea spațiilor publice.

De multe ori spațiile verzi din domeniul public rămân neamenajate corespunzător deoarece primăria nu deține utilaje capabile să actioneze rapid atunci când o nevoie este identificată. Achiziționarea tractorului și a echipamentelor specifice va duce la îmbunătățirea serviciilor publice prin asigurarea administrării optime a spațiului ce reprezintă domeniul public al comunei.

Prezenta achiziție se înscrie într-o inițiativă pe termen lung a comunei Șibot de a moderniza și de a eficientiza activitatea unității administrativ teritoriale. Pe viitor comuna are în obiective digitalizarea serviciilor publice și specializarea și instruirea permanentă a personalului aflat în slujba cetățeanului.

Produse solicitate

  • TRACTOR 1 BUC
  • REMORCĂ 1 BUC
  • MAȘINA DE TĂIAT TUFIȘURI ȘI GARD VIU RETROPURTATĂ 1 BUC


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

Publicat

în

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

O firmă a fost amendată în decembrie anul trecut de polițiștii locali din Alba Iulia pentru neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

„Firmele care nu respectă legea și care le provoacă albaiulienilor disconfort vor continua să fie amendate! Le reamintesc prestatorilor de utilități care derulează lucrări în municipiul Alba Iulia că au obligația de a lăsa drumurile la stadiul inițial. Mai pe românește, așa cum le-au găsit.

Azi, o instanță de fond a dat dreptate Primăriei municipiului în cazul unei amenzi de 20.000 de lei. Amenda a fost aplicată anul trecut unei firme de către Biroul Disciplina în Construcții, din cadrul Poliției Locale. Motivul: neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

Elit - Gustul Desăvârșit

La ora actuală, la nivelul municipiului, cu precădere în cartierul Cetate, există mai multe “șantiere” care au legătură cu utilitățile publice. Așadar, anunț executanții să respecte obligațiile care le revin.

Există o vorbă care spune că „Numai cine nu muncește nu greșește”. Eu o prefer, ca viceprimar, pe aceea că „Cine greșește, plătește”. Mai ales când vine vorba de lege și de albaiulieni”, a scris viceprimarul Emil Antoniu Popescu pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare