Rămâi conectat

Actualitate

Proiect: Şcolile, obligate să asigure dulapuri fiecărui elev. Vezi ce spun părinţii şi profesorii

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Legea Educaţiei Naţionale a fost modificată, astfel încât şcolile să fie obligate să asigure elevilor un spaţiu special pentru depozitarea manualelor, astfel  încât aceştia să nu mai umble după ei cu ghiozdane grele. 

Proiectul are ca scop să rezolve problema ghiozdanelor prea grele ale elevilor, însă părinţii se plâng ca aceştia nu vor mai avea cum să îşi facă temele dacă lasă cărţile la şcoală. O altă problemă ar fi că unele şcoli sunt deja prea înghesuite, iar dulapurile ar putea bloca căile de acces.

Ghiozdanul cântăreşte mai bine de cinci kg, iar dulapurile din şcoli ar putea fi soluţia salvatoare pentru elevi.

Legea a trecut deja de Cameră Deputaţilor şi prevede instalarea unor spaţii de depozitare pentru rechizitele elevilor, dar nu precizează şi unde ar trebui create aceste spaţii. Unele şcoli au ales deja să le  înghesuie în sălile de clasă, ca să nu îi pună în pericol pe copii pe holuri, în caz de catastrofe.

Mai exact, legea stabileşte că “unităţile didactice de învăţământ preuniversitar asigura fiecărui elev un spaţiu special, cu acces individual, pentru depozitarea manualelor, rechizitelor şi a altor auxiliare didactice, inclusiv în afara orelor didactice”.

Măsură prevăzută are ca model scoli din alte ţări, unde elevii îşi pot lăsa la şcoală manuale şi rechizite, luându-le acasă doar pentru cele necesare temelor de a doua zi. Proiectul de lege a fost iniţiat în urma discuţiilor din spaţiul public privind greutatea ghiozdanelor elevilor, mai ales în cazul celor încadraţi în clasele primare şi gimnaziale.

Părinţii spun, însă, că elevii nu au cum să lăsa din manuale la şcoală, fiindcă au nevoie de ele pentru teme şi pentru a se pregăti pentru fiecare materie. Directorii subliniază lipsa spaţiului şi interdicţia de a obstrucţiona căile de acces sau de evacuare din şcoli.

Momentan, proiectul a primit aviz de la Camera Deputaţilor şi urmează să fie supus votului în Senat.

Sursa: portalinvatamant.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania Meteorologul ANM Mihai Huştiu a explicat că vremea a intrat într-un proces accentuat de răcire, iar începând de luni vom avea temperaturi și mai scăzute. Până la mijlocul săptămânii viitoare vom avea parte de ploi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea