Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Proiect: Plata impozitului pe mașină condiționată cu plata poliței RCA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară Marius Vorniceanu a declarat marți că este de acord ca plata impozitelor pe autoturisme să fie condiționată cu plata polițelor RCA.

plata impozit„Se poate, pentru a avea un grad de cuprindere mai mare în asigurare, printre multele mijloace prin care putem asigura acest lucru pot fi și situațiile în care Direcțiile de impozite și taxe locale, atunci când încasează taxele pentru mașinile respective, să solicite și prezența poliței RCA. Eu sunt de acord cu această propunere. Să vedem cum poate fi implementată”, a spus Vorniceanu, în cadrul unei dezbateri la Comisia pentru transporturi a Camerei Deputaților pe tema polițelor RCA.

El a adăugat că ASF lucrează la elaborarea unui proiect de lege a asigurărilor în România pe care îl va promova cu ajutorul Parlamentului, în care vor fi prevăzute sancțiuni pentru companiile de asigurări care stabilesc prețuri exagerate sau prohibitive.

Vorniceanu a precizat că ASF, în momentul în care a fost sesizată că tarifele RCA la transportatori au crescut substanțial, a declanșat un control pe modelul de calcul actuarial la companiile de asigurări, verificările fiind în curs de finalizare, scrie Agerpres. (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Declarația Unică 2024: Care este termenul limită de depunere. Amenzi pentru oamenii care nu vor respecta data

Bogdan Ilea

Publicat

în

Declarația Unică 2024: Care este termenul limită de depunere. Amenzi pentru oamenii care nu vor respecta data Românii care, în cursul anului trecut, au obținut venituri suplimentare din surse precum chirii, investiții, dobânzi sau activități independente, sunt obligați să completeze și să depună Declarația unică până la data de 27 mai, anunță Radio România Actualități. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea