Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Proiect depus la Compania Națională de Investiții pentru construcția noului sediu al secției de psihiatrie din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a depus un proiect la Compania Națională de Investiții (CNI) și solicită finanțare pentru construirea noului sediu al secției de psihiatrie, pentru a degreva Consiliul Județean de o sumă importantă de bani, care ar urma să fie folosiți tot în investiții pentru sănătate.

O secţie de psihiatrie ultramodernă va fi amenajată în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, cu spaţiu de relaxare în partea superioară a clădirii proiectată cu zone verzi, băncuţe, jardiniere şi gazon, iar pentru a asigura independenţa energetică vor fi montate panouri solare.

Finanțare pentru această construcție este prevăzută în bugetul Consiliului Județean Alba, proiectul este gata și are toate avizele, însă Spitalul Județean a depus proiectul și la CNI, pentru a degreva județul de o sumă importantă de bani. Costurile (fără dotări) pentru noua secție sunt estimate la 15,1 milioane de lei.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, ec. Nicoleta Coșarcă, a spus, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că proiectul a fost depus la CNI în luna februarie și așteaptă răspuns până în 30 septembrie.

”E o investiție mare, haideți să degrevăm Consiliul Județean de investiția aceasta pentru că banii aceia îi putem folosi în alte locuri cu efect imediat, tot pentru sănătate. În luna februarie am depus la Ministerul Dezvoltării, la CNI, proiectul nostru și le-am spus așa: <<Noi suntem de acord că e important să faci stadioane, e important să te ocupi de sănătatea copiilor și să faci sport în țara aceasta, dar dorința mea este să fim sănătoși și la trup, și la minte, pentru cei care, într-un anumit moment al vieții lor, au depășit acea linie și trebuie tratați din punct de vedere psihiatric, cred că merită orașul acesta, care are o vechime considerabilă de când tratează astfel de pacienți, să-i fie finanțată prin bugetul statului, respectiv CNI, o astfel de investiție>>. Poate fi o investiție de portofoliu pentru CNI care s-a implicat în proiecte de sănătate, deci n-am găsit niciun motiv pentru ca acest proiect să nu ne fie aprobat”, a spus Nicoleta Coșarcă.

În cazul în care solicitarea de finanțare nu va fi aprobată, proiectul va fi realizat din bani de la Consiliul Județean Alba.

Secţia va avea 50 de paturi, iar construcţia este inedită prin faptul că, în partea superioară, urmează să fie amenajat un spaţiu de relaxare cu zone verzi, băncuţe, jardiniere şi gazon artificial. Totodată, pentru a asigura independenţa energetică vor fi montate panouri solare.

Întreaga clădire va fi formată din demisol, parter, etajul întâi şi etajul doi, iar saloanele vor fi prevăzute cu băi, sistem detecţie incendiu şi sistem apelare asistente. Fiecare salon va avea maxim trei paturi, potrivit proiectului.

Totodată, construcţia va fi prevăzută cu trei lifturi – unul pentru alimente, unul pentru personal şi altul pentru pacienţi.

În prezent, secţia de psihiatrie funcţionează într-un spaţiu situat în Cetatea Alba Carolina, considerat impropriu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea