Rămâi conectat

Actualitate

Proiect de lege, depus la Parlament: Bariere la toate trecerile peste calea ferată din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La toate trecerile peste calea ferată din România, care nu au bariere, ar putea fi amplasate unele noi. Asta dacă un proiect de lege depus la Parlament de către un deputat de Timiş va primi girul colegilor.  Ideea acestuia vine în contextul creşterii numărului de accidente dintre autoturisme şi trenuri.

Guvernul a aprobat Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră pentru perioada 2016-2020 având ca obiectiv creșterea siguranței rutiere și reducerea la jumătate a numărului de decese din accidente rutiere până în anul 2020.

În anul 2016 doar în judeţul Timiş au avut loc 60 de accidente în care au fost implicate autoturisme şi trenuri. De cele mai multe ori şoferii au traversat calea ferată fără să se asigure şi au fost loviţi de tren. Iar anul acesta doi şoferi au fost răniţi pe trecerile la nivel cu calea ferată. Tocmai pentru a reduce numărul accidentelor, deputatul ALDE Marian Cucşa din Timiş vrea ca toate trecerile peste calea ferată să aibă bariere.

„Este inadmisibil ca pe drumuri judeţene, drumuri europene, comunale să avem semnalizată trecerea la nivel cu calea ferată doar cu crecea Sf Andrei. E vegetaţie, sunt curbe, şoferii nu văd când vine un tren şi astfel se produc accidente şi pierde oameni nevinovaţi. Iniţiativa este privită cu ochi buni şi de specialiştii de la Siguranţa Rutieră din cadrul campaniei de drumuri”, spune Marian Cucşa, deputat de Timiş.

„Şoferii şi-ar dori şi ei bariere, mai ales la trecerile peste calea ferată unde vizibilitatea este redusă”, adaugă Horaţiu Simion, directorul DRDP Timişoara.

Proiectul de lege a fost deja depus la Parlament şi poate fi votat în toamnă, după vacanţa deputaţilor şi senatorilor. Dacă va fi aprobat, Ministerul Transporturilor, prin CFR, va trebui să amplaseze barierele la toate trecerile peste calea ferată.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea