Proiect de lege, depus la Parlament: Bariere la toate trecerile peste calea ferată din România

La toate trecerile peste calea ferată din România, care nu au bariere, ar putea fi amplasate unele noi. Asta dacă un proiect de lege depus la Parlament de către un deputat de Timiş va primi girul colegilor.  Ideea acestuia vine în contextul creşterii numărului de accidente dintre autoturisme şi trenuri.

Guvernul a aprobat Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră pentru perioada 2016-2020 având ca obiectiv creșterea siguranței rutiere și reducerea la jumătate a numărului de decese din accidente rutiere până în anul 2020.

ELIT

În anul 2016 doar în judeţul Timiş au avut loc 60 de accidente în care au fost implicate autoturisme şi trenuri. De cele mai multe ori şoferii au traversat calea ferată fără să se asigure şi au fost loviţi de tren. Iar anul acesta doi şoferi au fost răniţi pe trecerile la nivel cu calea ferată. Tocmai pentru a reduce numărul accidentelor, deputatul ALDE Marian Cucşa din Timiş vrea ca toate trecerile peste calea ferată să aibă bariere.

„Este inadmisibil ca pe drumuri judeţene, drumuri europene, comunale să avem semnalizată trecerea la nivel cu calea ferată doar cu crecea Sf Andrei. E vegetaţie, sunt curbe, şoferii nu văd când vine un tren şi astfel se produc accidente şi pierde oameni nevinovaţi. Iniţiativa este privită cu ochi buni şi de specialiştii de la Siguranţa Rutieră din cadrul campaniei de drumuri”, spune Marian Cucşa, deputat de Timiş.

„Şoferii şi-ar dori şi ei bariere, mai ales la trecerile peste calea ferată unde vizibilitatea este redusă”, adaugă Horaţiu Simion, directorul DRDP Timişoara.

Proiectul de lege a fost deja depus la Parlament şi poate fi votat în toamnă, după vacanţa deputaţilor şi senatorilor. Dacă va fi aprobat, Ministerul Transporturilor, prin CFR, va trebui să amplaseze barierele la toate trecerile peste calea ferată.

sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Tara lui Papura Voda 11 iunie 2017 at 16:44

Puteti sa includeti in proiectul ala de lege si cate un *** oral prestat de catre parlamentari soferilor in timp ce vom sta la bariere, acuma dupa ce au murit oamenii aia in acel accident…
Asa e la noi in Romania anului 2017, tot ceea ce ar fi trebuit sa fie normal de zeci, sute de ani, le faceti acum dupa ce mor cativa oameni, ca va mustra constiinta.
De fapt, ma-ndoiesc ca aveti asa ceva.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...