Proiect de lege, depus la Parlament: Bariere la toate trecerile peste calea ferată din România
La toate trecerile peste calea ferată din România, care nu au bariere, ar putea fi amplasate unele noi. Asta dacă un proiect de lege depus la Parlament de către un deputat de Timiş va primi girul colegilor. Ideea acestuia vine în contextul creşterii numărului de accidente dintre autoturisme şi trenuri.
Guvernul a aprobat Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră pentru perioada 2016-2020 având ca obiectiv creșterea siguranței rutiere și reducerea la jumătate a numărului de decese din accidente rutiere până în anul 2020.
În anul 2016 doar în judeţul Timiş au avut loc 60 de accidente în care au fost implicate autoturisme şi trenuri. De cele mai multe ori şoferii au traversat calea ferată fără să se asigure şi au fost loviţi de tren. Iar anul acesta doi şoferi au fost răniţi pe trecerile la nivel cu calea ferată. Tocmai pentru a reduce numărul accidentelor, deputatul ALDE Marian Cucşa din Timiş vrea ca toate trecerile peste calea ferată să aibă bariere.
„Este inadmisibil ca pe drumuri judeţene, drumuri europene, comunale să avem semnalizată trecerea la nivel cu calea ferată doar cu crecea Sf Andrei. E vegetaţie, sunt curbe, şoferii nu văd când vine un tren şi astfel se produc accidente şi pierde oameni nevinovaţi. Iniţiativa este privită cu ochi buni şi de specialiştii de la Siguranţa Rutieră din cadrul campaniei de drumuri”, spune Marian Cucşa, deputat de Timiş.
„Şoferii şi-ar dori şi ei bariere, mai ales la trecerile peste calea ferată unde vizibilitatea este redusă”, adaugă Horaţiu Simion, directorul DRDP Timişoara.
Proiectul de lege a fost deja depus la Parlament şi poate fi votat în toamnă, după vacanţa deputaţilor şi senatorilor. Dacă va fi aprobat, Ministerul Transporturilor, prin CFR, va trebui să amplaseze barierele la toate trecerile peste calea ferată.
sursa: digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Când se dau alocaţiile pentru copii în iulie 2025: Banii, virați fără întârzieri Marea majoritate a părinților care încasează alocația de stat pentru copii sunt interesați să afle când intră mai exact alocația pe card, data putând varia în anumite situații. În România, alocația de stat se acordă copiilor cu vârsta de până la 18 […]
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]