Rămâi conectat

Actualitate

Proiect de lege depus în Parlament: Şcolile profesionale vor face parte din cele 11 clase obligatorii

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Şcolile profesionale vor face parte din cele 11 clase obligatorii, mai exact ultimii doi ani obligatorii de şcoală vor putea face parte din învăţământul secundar superior, filieră teoretică, tehnologică sau profesională. Aşa prevede un proiect de lege depus în Parlament, prin care s-ar modifica art. 16 din Legea Educaţiei Naţionale.

Conform proiectului de lege, art. nr. 16 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 se modifică şi va avea următorul cuprins:

Învăţământul general obligatoriu este de 11 clase şi cuprinde învăţământul primar, învăţământul gimnazial şi primii 2 ani ai învăţământului secundar superior, filieră teoretică, tehnologică sau profesională.

“În fiecare vară, aproximativ 80.000 de tineri între 15-19 ani îngroaşă rândurile celor care nu se regăsesc nici în şcoală, nici în câmpul muncii. Prezenţa propunere legislativă vine să corecteze o prevedere din Legea Educaţiei Naţionale prin care ruta învăţământului profesional şi tehnic este practic exclusă, dacă nu are loc în cadrul liceal.

În art. 16 alin (1) se spune că «Învăţământul general obligatoriu este de 11 clase şi cuprinde învăţământul primar, învăţământul gimnazial şi primii 2 ani ai învăţământului secundar superior».

Propunem abrogarea prevederii care instituie obligativitatea invatamatnului liceal, dându-se posibilitatea elevilor de a alege să înveţe o meserie, urmând cursurile învăţământului tehnic şi profesional clasic sau dual”, se arată în expunerea de motive.

Sursă: portalinvatamant.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea