Rămâi conectat

Actualitate

Proiect de lege aprobat de Senat: Taximetria neautorizată ar putea să fie sancţionată cu amenzi între 1.000 şi 5.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Transportul public de persoane, neautorizat, ar putea să fie sancţionat cu amenzi între 1.000 şi 5.000 de lei, potrivit unui proiect de lege, adoptat, miercuri, de Senat. Mai exact, proiectul legislativ completează Legea 38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, şi stabileşte cuantumul noilor amenzi pentru taximetria neautorizată, potrivit Mediafax.

Deși Legea 38/2003 specifica în mod clar că „transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se pot executa numai de transportatori autorizaţi”, nu erau stabilite sancţiuni concrete,  pentru încălcarea acestei prevederi.

Guvernul arată, în expunerea de motive a proiectului adoptat miercuri de Senat, că în ultima perioadă se constată existenţa unor practici ilicite, în activităţile de transport rutier, de persoane prin utilizarea autoturismelor, fapt care afectează în mare măsură atât transportul local cât şi transportul judeţean de persoane. Mai mult, aceste practici ilicite determină efecte negative atât asupra bugetului de stat, prin diminuarea veniturilor încasate, ca urmare a neplăţii taxelor şi impozitelor aferente activităţilor de transport rutier de persoane neautorizate, cât şi asupra siguranţei circulaţiei.

„De asemenea, aceste practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane, prin utilizarea autoturismelor, pune în dificultate asigurarea unui mediu concurenţial corect, pe piaţa transportului rutier de persoane”, menţionează, de asemenea, Executivul.

Pentru a produce efecte, proiectul de lege trebuie să fie aprobat și de Camera Deputaților și apoi să fie promulgat de președintele statului.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea