Ziarul Unirea

Proiect de LEGE al unui deputat de Alba: ”Fără contracte cu statul in funcții publice”. Atac cu manta la Barna și USR

Proiect de LEGE al unui deputat de Alba: ”Fără contracte cu statul in funcții publice”. Atac cu manta la Barna și USR

Deputatul de Alba, Florin Roman a anunțat pe facebook că a depus un proiect de lege ”Fără contracte cu statul in funcții publice”  care dacă ar urma să fie adoptat, persoanele care candidează ar trebui să dea o declarație la depunerea candidaturii că dacă vori fi aleși nu vor folosi funcția publică aleasă pentru a încheia contracte cu statul.

ELIT

”De azi încep o noua campanie!

Fără contracte cu statul in funcții publice

In calitate de deputat, am depus un proiect de lege, prin care candidații la alegerile prezidențiale, parlamentare, europarlamentare și locale se angajezeaza sub propria semnătura ca nu vor derula contracte cu statul.

Aceasta interdictie se aplica tuturor candidaților in perioada exercitării mandatului. Prin urmare, pe lângă declarația de acceptare a candidaturii, declarația de avere și cea de interese, declarația de necolaborare cu fost Securitate, candidații vor trebui sa completeze și declarația ca nu vor folosi funcția publica aleasa pentru a câștiga contracte cu statul. Am solicitat procedura de urgentă pentru ca legea sa fie aplicată încă de la alegerile prezidențiale.

Am semnat initiativa civica “Fără penali in funcții publice” și o susțin.

Sper ca și dl Dan Barna, un mare iubitor al contractelor cu statul sa se decidă ce vrea: ori politica, ori afaceri cu statul?

Îl invit sa susțină acest proiect de lege alături de USR-PLUS pentru însănătoșirea vieții publice. Atât pe domnia sa, cât și pe domnii Ghinea, Paslaru sau Voiculescu care au îmbinat funcția publica de contracte cu statul.”