Rămâi conectat

Curier Județean

Proiect cultural ”Made in Aiud” ajuns la cea de-a treia ediție: Municipiul va fi gazda Companiei de teatru Procédé Zebre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru al treilea an consecutiv, municipiul Aiud va fi gazda Companiei de teatru Procédé Zebre, în cadrul parteneriatului cultural dintre municipalitatea aiudeană și orașul Cusset – Vichy din Franța.

În Anul Centenarului, Compania de teatru Procédé Zebre organizează 3 spectacole în România, respectiv în municipiul nostru, la Muzeul Național de Artă din Cluj – Napoca și  la Castelul Bran.

Proiectul În Zorii Dictatorilor, pregătit pentru publicul aiudean, se va desfășura în data de 13 iulie 2018, de la ora 21:30, la Colegiul Național Bethlen Gabor.

12 elevi aiudeni, coordonați de doamna prof. Gâlea Gabriela, împreună cu 7 elevi din Hida (jud. Sălaj), coordonați de doamna prof. Daniela Ardelean și actorii profesioniști ai companiei de teatru Procédé Zebre vor pune în scenă un spectacol în  care va fi prezentată drama deținuților politici închiși și uciși în închisoarea de la Aiud.

De asemenea, spectacolul se dorește a fi și o formă de alertare, un semnal de alarmă tras asupra faptului că istoria se poate repeta oricând. Laboratoarele de teatru, așa cum au fost gândite de directorul artistic al Procede Zebre, Fabrice Dubusset, se vor derula ca o curgere de cuvinte, însoțite de sunete din megafoane, poeme ale scriitorilor care au fost închiși în închisoarea comunistă de la Aiud, o listă cu peste 500 de deținuți politici morți la Aiud și texte care mărturisesc suferințele din temnițele comuniste.

Vă așteptăm cu drag la acest spectacol.

Birou Comunicare și Relații Publice


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au continuat seria activităților de ecologizare, de această dată în zona râului Ampoi: ”Activitățile cuprinse în cadrul programului „Săptămâna verde” au continuat cu o activitate de ecologizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea