Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

PROIECT| Calendarul anului școlar 2024-2025 a fost pus în consultare publică: Începutul școlii, pe 9 septembrie

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PROIECT| Calendarul anului școlar 2024-2025 a fost pus în consultare publică: Începutul școlii, pe 9 septembrie

Ministerul Educației a publicat în consultare publică proiectul de calendar al anului școlar 2024-2025. Potrivit proiectului, cursurile încep la data de 9 septembrie 2024 și se încheie la data de 20 iunie 2025.

În comparație cu anul școlar 2023-2024, durata anului școlar rămâne aceeași, de 36 de săptămâni de cursuri. Cu toate acestea, există câteva modificări în ceea ce privește structura anului școlar.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Anul școlar 2024-2025 va fi împărțit în cinci module, fiecare cu o durată de șapte săptămâni. Modulele sunt separate de vacanțe de câte o săptămână.

Citește și: PNL, în cădere liberă, iar USR urcă în intențiile românilor pentru votul la alegerile locale. Sondaj CURS

Vacanțele școlare

  • Vacanța de toamnă va avea loc în perioada 26 octombrie – 3 noiembrie 2024.
  • Vacanța de iarnă va avea loc în perioada 21 decembrie 2024 – 7 ianuarie 2025.
  • Vacanța de schi va avea loc în perioada 10 februarie – 2 martie 2025, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București.
  • Vacanța de primăvară va avea loc în perioada 18 aprilie – 27 aprilie 2025.
  • Vacanța de vară va avea loc în perioada 21 iunie – 7 septembrie 2025.

Programul ”Școala altfel” și ”Săptămâna verde”

Programul ”Școala altfel” și ”Săptămâna verde” se vor desfășura în perioada 9 septembrie 2024 – 17 aprilie 2025, în intervale de câte cinci zile consecutive lucrătoare. Planificarea acestor programe va fi la decizia unității de învățământ.

Proiectul de calendar școlar pentru anul 2024-2025 a fost primit cu mixed-feedback din partea părinților, profesorilor și elevilor.

Unii părinți susțin că structura anului școlar pe module este o idee bună, deoarece permite elevilor să se odihnească mai des. Alți părinți sunt îngrijorați că această structură va duce la o reducere a numărului de ore de curs.

Profesori susțin, în general, că structura anului școlar pe module este o îmbunătățire față de cea actuală. Ei consideră că această structură permite o mai bună planificare a activităților didactice și o mai bună gestionare a oboselii elevilor.

Elevi susțin, de asemenea, în general, că structura anului școlar pe module este o îmbunătățire. Ei consideră că această structură le permite să se odihnească mai des și să se concentreze mai bine pe învățare.

Proiectul de calendar școlar pentru anul 2024-2025 se află în consultare publică până la data de 10 ianuarie 2024. După această dată, Ministerul Educației va lua o decizie finală cu privire la structura anului școlar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea