Rămâi conectat

Actualitate

Proiect: Banii plătiți pe TAXA AUTO ar putea fi recuperați INTEGRAL. Statul ar urma să-i returneze în 5 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conform unui proiect de act normativ lansat recent in dezbatere publică, persoanele care au plătit taxa pe poluare sau taxa pentru emisiile poluante ar putea cere restituirea integrală a sumei achitate.

În momentul de față, proprietarii de autoturisme pot sa ceară înapoi doar banii plătiți în plus, în cazul în care taxa auto a fost mai mare decât timbrul de mediu.

Taxa auto va fi restituită integral acestor persoane pe parcursul unei perioade de cinci ani calendaristici, prin plăți anuale a câte 20% din suma datorată.

De asemenea, statul va achita și dobânda pentru perioada cuprinsă între perceperea nejustificată a taxei și rambursarea acesteia.

Cererile de restituire vor fi soluționate în maximum 90 de zile de la înregistrare, iar solicitanții vor fi informați asupra acestui aspect în cel mult zece zile de la emiterea deciziei de către autorități.

Cei care vor să-și primească banii încasați ilegal de stat trebuie să adreseze o cere în acest sens organului fiscal pe raza căruia domiciliază.

Actul normativ al Ministerului Mediului vine după ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a dat câștig de cauză multor români care au cerut restituirea taxei de poluare.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea