Rămâi conectat

Actualitate

Proiect al guvernului în dezbatere publică: Educaţia fizică şi sportul la toate nivelurile de învăţământ preuniversitar

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Tineretului şi Sportului a lansat în dezbatere public proiectul „Strategie în domeniul Sportului pentru perioada 2013-2030” iar programele şcolare vor include educaţia fizică şi practicarea sportului la toate nivelurile de învăţământ preuniversitar. Potrivit documentului, bazele sportive didactice vor fi multifuncţionale şi vor fi puse la dispoziţia comunităţii locale. Un alt obiectiv al ministerului îl reprezintă transferarea bazelor sportive de interes local în patrimoniul Primăriilor şi Consiliilor Judeţene.

Majorarea numărului de ore de sport în gimnaziu şi liceu, la cel puţin 3, şi introducerea a 30 de minute de mişcare şi coordonare în ciclul preşcolar fac parte din obiectivele ministerului. Prin aplicarea acestei strategii se urmăreşte „introducerea în Curricula preşcolară a activităţilor zilnice de mişcare şi educaţie prin sport”, iar ministerul are în vedere acordarea de recompense şcolare pentru activitatea sportivă extracurriculară (recomandări, burse de studiu, tabere şcolare, etc).

Obiectivele strategiei Ministerului Tineretului si Sportului

Romania să devină una dintre marile puteri sportive, pe plan internaţional, atât în ceea ce priveşte performanţa sportivă, cât şi în ceea ce priveşte poziţiile administrative

Organizarea sportului în concordanţă cu competenţele organizaţiei de stat.

Programele şcolare vor include educaţia fizică şi practicarea sportului la toate nivelurile de învăţământ preuniversitar, având în vedere dotarea cu baze sportive, care să permită derularea corespunzătoare a orelor de educaţie fizică şi sport, ţinând cont de necesităţile de accesibilitate pentru persoanele cu mobilitate limitata.

Bazele sportive didactice vor fi multifuncţionale şi vor fi puse la dispoziţia comunităţii locale, pentru a permite practicarea mai multor discipline sportive.

Vom încuraja practicarea sportului de către persoane cu dizabilităţi motorii, psihice, senzoriale şi mixte, urmărind deplina lor integrare sociala.

Refacerea legislaţiei în domeniul sportului, prin elaborarea Codului Sportiv.

Realizarea Registrului bazelor sportive din România.

Realizarea Registrului National de Monitorizare a potenţialului biomotric al populaţiei şcolare.

Printre provocările menţionate in strategie se numără Crearea spaţiilor de joacă pentru elevi (curtea şcolilor), în vederea petrecerii timpului liber, Proiectul naţional „Sport in Cartiere”, Creşterea infrastructurii sportive didactice, ceea ce ar permite creşterea numărului de ore de educaţie fizica si sport, precum şi Dezvoltarea bazei sportive de pregătire specială. Tot la provocări este menţionată si „corelarea încasărilor din accizele pe tutun şi alcool cu ANAF”.

Ministerul Tineretului si Sportului are in vedere dotarea grădiniţelor cu materiale sportive didactice pentru educaţia copiilor.

Sursa: Hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea