PROIECT: 14.000 de lei de la bugetul local al municipiului Alba Iulia pentru organizarea Congresului Tinerilor Basarabeni din România

Printr-un proiect de hotărâre supus spre aprobare consilierilor locali din Alba Iulia, în ședința de joi, 22 martie, se va aloca o sumă de până la 14.000 lei din bugetul municipiului pe anul 2018, pentru derularea evenimentului „Congresul Tinerilor Basarabeni din România ediţia a VII-a” organizat de Organizaţia Studenţilor şi Liceenilor Basarabeni din Alba.

Banii vor fi cheltuiți pe servicii de cazare şi masă pentru participanţii la eveniment. Potrivit estimărilor organizatorilor, la eveniment vor participa 100 de persoane, dintre care 35 vor avea nevoie de cazare iar pentru 55 se va plăti contravaloarea a două mese pe zi.

ELIT

”În cadrul acestei ediţii organizate la Alba lulia parteneri în organizare sunt şi Consiliul Judeţean Alba şi Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba lulia. În cadrul congresului vor fi prezentate şi dezbătute subiecte istorice, culturale şi sociale ce vizează în primul rând tinerii basarabeni din România, dar şi din Republica Moldova. Organizaţia Studenţilor şi Liceenilor Basarabeni este o asociaţie care îşi propune să promoveze, să reprezinte şi să sprijine interesele basarabenilor. Prin organizarea Congresului Tinerilor Basarabeni din România vor fi reuniţi tineri basarabeni, reprezentanţi ai organizaţiilor studenţeşti din România şi din Republica Moldova pentru abordarea diferitelor probleme identificate şi căutarea de soluţii şi strategii de rezolvare. Dezbaterile, focus-grupuriie realizate în cadrul evenimentului vor permite aprofundarea cunoştinţelor tinerilor basarabeni despre unirea Basarabiei cu România la 27 martie 1918. Participanţii vor avea posibilitatea să interacţioneze, să participe la schimburi de idei, opinii, cu privire la activitatea organizaţiilor din care provin şi pe care le reprezintă, gasirea de soluţii comune şi potrivite la problemele cu care se confruntă”, se arată în prezentarea făcută de organizatorii evenimentului.

Congresul Tinerilor Basarabeni din România se va desfășura în perioada 30 martie – 1 aprilie și se va încheia printr-o Horă a Unirii în care se vor prinde toți participanții.

Mihail David - 2020

FOTO: arhiva

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...