Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Programul Rabla reîncepe miercuri. De ce documente ai nevoie la casare?

Bogdan Presecan

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Persoanele fizice care detin masini mai vechi de 10 ani se pot adresa firmelor colectoare, in vederea casarii acestor autoturisme, incepand de miercuri, 8 august, cand incepe cea de-a doua sesiune a programului Rabla, anunta Ministerul Mediului pe site-ul propriu. Bugetul alocat acestei sesiuni este de 57 milioane lei, suma ce acopera scoaterea din uz a 15.000 de autoturisme.

Cea de-a doua sesiune a Programului Rabla 2012 incepe miercuri, 8 august, pentru persoanele fizice, avand un buget prevazut de 57 milioane lei, care permite scoaterea din uz a 15.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani, informeaza Ministerul Mediului (MMP). Mai precis, incepand de miercuri, cei care detin masini vechi se pot adresa firmelor colectoare, in vederea casarii acestor autoturisme.
Daca sesiunea pentru persoane fizice incepe miercuri, MMP anunta ca sesiunea pentru persoanele juridice se afla deja in derulare, fiind in etapa de depunere a dosarelor, in perioada 23 aprilie-31 august 2012.

De ce documente ai nevoie la casare?

Pentru a putea intra in program, persoanele fizice trebuie sa prezinte, odata cu autovehicul ce urmeaza a fi casat, si o serie de documente:

  • actul care ii atesta identitatea, precum si domiciliul sau resedinta in Romania, eliberat de catre autoritatile romane, in termen de valabilitate, in original si copie;
  • certificatul de inmatriculare a autovehiculului uzat, in original si in copie legalizata;
  • cartea de identitate a autovehiculului uzat, daca aceasta exista, in original si in copie legalizata;
  • actul doveditor eliberat de catre serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor competent teritorial, in original, pentru cazul in care din certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a autovehiculului uzat, daca aceasta exista, nu rezulta anul fabricatiei, anul primei inmatriculari in Romania si/sau categoria autovehiculului uzat;
  • certificatul de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale si alte venituri ale bugetului local, eliberat de catre autoritatea publica locala in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta proprietarul si este inregistrat fiscal autovehiculul uzat, in original.

Pogramul Rabla se adreseaza persoanelor fizice, persoanelor juridice sau operatorilor economici fara personalitate juridica, care detin in proprietate un autovehicul uzat inmatriculat pe numele lor. Autovehiculul trebuie sa aiba o vechime de cel putin 10 ani si sa fie in stare de functionare.

La fel ca anii trecuti, cuantumul primei de casare este 3.800 lei, fiind exprimata printr-un tichet cu valoare nominala. De asemenea, pentru achizitionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult 3 tichete valorice.

Potrivit MMP, in anul 2012 au fost casate aproape 26.000 de masini prin programul Rabla, iar putin peste 8.000 de autoturisme a fost achizitionate, 3.600 dintre ele fiind de productie autohtona.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ASTĂZI: Începe Evaluarea Națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. CALENDARUL probelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ASTĂZI: Începe Evaluarea Națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. CALENDARUL probelor Luni, 13 mai 2024, începe Evaluarea Naţională 2024 pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. Peste 500.000 de elevii de clasa a II-a, a IV-a și a VI-a susțin, în perioada 13 – 29 mai, probele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea