Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Programul Rabla Local 2023, în Alba Iulia: Ce pași trebuie urmați pentru a beneficia de cei 3.000 de lei. GHID

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul Rabla Local 2023, în Alba Iulia: Ce pași trebuie urmați pentru a beneficia de cei 3.000 de lei. GHID

Agenția Fondului de Mediu a aprobat recent o finanțare în valoare de 2.400.000 lei destinați casării autoturismelor vechi în Municipiul Alba Iulia. Această inițiativă are ca scop încurajarea posesorilor de mașini învechite, care au peste 15 ani, să le caseze și să contribuie astfel la reducerea poluării și protejarea mediului.

Prin acest program, cetățenii vor primi o sumă de 3.000 lei pentru fiecare autoturism casat, din care 2.400 lei reprezintă finanțarea oferită de AFM și 600 lei finanțarea susținută de la bugetul local.

Pentru a beneficia de această finanțare, solicitanții trebuie să parcurgă următorii pași:

1. Consultarea site-urilor relevante: solicitanții trebuie să verifice în mod regulat site-ul AFM (www.afm.ro), al Ministerului Mediului (www.mmediu.ro) și al Primăriei Municipiului Alba Iulia (www.apulum.ro) pentru a fi informați cu privire la lansarea și deschiderea platformei AFM destinate înscrierii în program.

2. Înscrierea în platforma AFM: după lansarea platformei de înscriere, solicitanții trebuie să acceseze pagina de internet www.afm.ro și să se înregistreze în secțiunea „Programe de finanțare”. Documentele justificative necesare vor fi prezentate ulterior la Primăria Municipiului Alba Iulia.

3. Verificarea eligibilității și încheierea contractului: după înscrierea în program, lista cu persoanele înscrise va fi transmisă către fiecare primărie. Solicitanții vor trebui să prezinte primăriei documentele justificative care atestă eligibilitatea lor. Ulterior, se va încheia un contract de finanțare între instituție și cetățean, stabilindu-se condițiile și termenii programului.

4. Predarea autoturismului: după finalizarea formalităților administrative, persoana fizică merge la centrul autorizat de casare, pentru casarea autovehiculului; mașina trebuie radiată din circulație și scoasă din evidența fiscală. Ulterior trebuie prezentate, la primărie, adeverința de dezmembrare, certificatul de radiere din circulație, dovada scoaterii din evidența fiscală.

5. Persoana fizică primește cei 3000 de lei în contul bancar comunicat.

Programul de casare a mașinilor vechi în Municipiul Alba Iulia oferă o oportunitate excelentă pentru cetățeni de a-și înlocui vehiculele învechite și de a contribui la reducerea poluării și la protejarea mediului înconjurător. Pentru mai multe detalii și informații actualizate, se recomandă consultarea periodică a site-urilor AFM, Ministerului Mediului și Primăriei Municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea