Rămâi conectat

Actualitate

Programul „masă caldă”: O chiflă, produse din carne și/sau brânzeturi, legume și un fruct reprezintă meniul unui elev

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul „masă caldă”: O chiflă, produse din carne și/sau brânzeturi, legume și un fruct reprezintă meniul unui elev

Guvernul a aprobat normele de aplicare pentru masă caldă în școli, în anul școlar 2022-2023. Proiectul, denumit în continuare pilot, deși se află în al 7-lea an de derulare, a fost extins la 350 de școli, dar deocamdată este publică doar lista cu 300 de școli, transmite Edupedu.ro.

Un pachet alimentar conține:

produse de panificaţie din făină integrală – pâine feliată sau batoane/chifle – 80 g – maximum 50% din greutatea totală a pachetului
produse din carne și/sau brânzeturi/derivate din lapte 40 g – minimum 25% din greutatea totală a pachetului
legume – roşii, castraveţi, salată sau alte produse similare – 40 g – maximum 25 % din greutatea totală a pachetului. La acestea se va adăuga un fruct.
De precizat, bugetul alocat programului nu s-a schimbat, deși numărul școlilor a crescut, la fel și tariful unui meniu zilnic pentru un elev la 15 lei, de la 10 lei (n. red. tarif stabilit în 2018).
În fiecare an de pilotare, fără excepție, normele de aplicare ale programului au fost adoptate după începutul școlii. Cadrul legal precede organizării licitațiilor și apoi a mesei propriu, chestiuni care pot dura între 30 și 90 de zile. Practic, autoritățile uită de fiecare dată că începe școala, lucru care duce la suspendarea dreptului la masă caldă pentru copiii incluși aici.

Nu se precizează de când pot primi elevii masa caldă. Abia după publicarea normelor în Monitorul Oficial pot începe procedurile de licitație.

Premierul Nicolae Ciucă a sfătuit ministerul Educației “să aleagă școlile care au cu adevărat nevoie de acest program”. Edupedu.ro a analizat câte dintre școlile alese în plus față de cele 150 de anul trecut au primari PNL: 63%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii ar putea plăti ”TAXĂ pe SOARE”. Au fost montate contoare. Ce spune Guvenul?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Românii ar putea plăti ”TAXĂ pe SOARE”. Au fost montate contoare. Ce spune Guvenul? În ciuda asigurărilor din partea Guvernului, că nu va introduce așa numita “taxă pe soare”, ANRE a pregătit infrastructura pentru taxarea autoconsumului pe banii prosumatorilor. Ca să poți obține certificatul de racordare ca prosumator este nevoie să adaugi suplimentar un tablou […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea