Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Programul ConstructPlus 2024: A fost stabilită data pentru începutul sesiunii de depunere a cererilor de finanțare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul ConstructPlus 2024: A fost stabilită data pentru începutul sesiunii de depunere a cererilor de finanțare

Pentru toată perioada de implementare, bugetul total alocat este echivalentul în lei al sumei de 596 de milioane de euro.

Sesiunea de depunere a cererilor de acord pentru finanţare în baza schemei de ajutor de stat instituită prin Programul naţional ConstructPlus va fi deschisă din 15 februarie, iar bugetul alocat pentru anul 2024 este echivalentul în lei al sumei de 149 milioane euro, informează Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

„Începând cu data de 15 februarie 2024 până la data de 15 martie 2024, se deschide sesiunea de depunere a cererilor de acord pentru finanţare în baza schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanţă de urgenţă nr. 68/2023 pentru aprobarea şi finanţarea Programului naţional pentru dezvoltarea producţiei interne de produse şi materiale de construcţii. Sesiunea are o durată de 30 zile calendaristice. Programul are ca obiect susţinerea financiară a investiţiilor private pentru înfiinţarea şi/sau dezvoltarea capacităţilor de producţie pentru produse şi materiale de construcţii”, se arată în comunicatul MEAT.

Citește și: Producătorii de materiale de construcții pot primi 150 de milioane de euro de la stat: Criteriile de departajare pentru schema de ajutor de stat Construct Plus

Programul aprobat prin OUG nr. 68/2023 este un program multianual, respectiv pentru perioada de implementare 2023 – 2026, şi este gestionat de MEAT.

Cererile de acord pentru finanţare, însoţite de documentele justificative se transmit la Registratura Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Calea Victoriei nr. 152, sector 1, Bucureşti menţionându-se pe plic: Direcţia Politici Industriale şi Finanţări pentru Industrie – O.U.G. nr. 68/2023.

MEAT pune la dispoziţia solicitanţilor adresa electronică [email protected] prin intermediul căreia pot fi adresate întrebări, sesizări şi solicitări de clarificări până la data de 5 martie 2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea