Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Programul băncilor de Sfânta Maria 2023. Ce orar de funcționare au BRD, BCR, Raiffesein Bank, Banca Transilvania și Alpha Bank pe 15 august

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul băncilor de Sfânta Maria 2023. Ce orar de funcționare au BRD, BCR, Raiffesein Bank, Banca Transilvania și Alpha Bank pe 15 august

Programul băncilor de Sfânta Maria 2023 va fi modificat cu ocazia sărbătorii creștine, care pică într-o zi de marți. Cu toate acestea, în cursul zilei de luni, băncile vor avea program normal. Aflați în rândurile următoare programul băncilor din România de Sfânta Maria, conform Codului Muncii.

Programul băncilor de Sfânta Maria 2023
Adormirea Maicii Domnului este sărbătorită în fiecare an pe data de 15 august, iar în 2023, această dată va pica într-o zi de marți, care va fi liberă. În această zi, programul băncilor va fi diferit, după cum urmează:

BCR
Banca Comercială Română a anunțat că pe data de 15 august este deschisă permanent, însă doar online, telefonic și prin echipamentele multifuncționale instalate în rețeaua sa teritorială. Prin urmare, unitățile BCR nu vor fi deschise, cu excepția celor din centrele comerciale.

În cazul acestora, vor funcționa după programul normal de lucru al centrelor comerciale și mall-urilor. O mare parte dintre acestea sunt deschise în intervalul orar 12:00 – 20:00. Pe de cealaltă parte, pe data de 14 august, programul de lucru este cel obișnuit.

Banca Transilvania
De Sfânta Maria, majoritatea sediilor Banca Transilvania sunt închise, cu excepția celor care se află în incinta centrelor comerciale. Programul diferă în funcție de centrul comercial, însă programul este între 12:00 – 18:00 în majoritatea cazurilor. În cursul zilei de luni, 14 august, programul este cel normal.

Raiffesein Bank
Pe data de 15 august vor fi închise unitățile băncii, inclusiv Departamentul Servicii Clienți, cu excepția unităților din mall-uri și alte centre comercial. Pe data de 14 august, programul este cel obișnuit.

Alpha Bank
De Adormirea Maicii Domnului, agențiile Alpha Bank vor fi închise publicului. Pe data de 14 august, programul de lucru cu publicul cel normal, între orele 09:00 – 17:00, iar între orele 13:00 – 13:30 angajații au pauză de masă.

ING
În cursul zilei de marți, 15 august, ING nu va avea program cu publicul, cu excepția celor din mall-uri și centre comerciale. ING Points se regăsesc în Mega Mall, Park Lake, Promenada și Afi Palace Cotroceni în București, City Park Mall în Constanța și Pallas Shopping Mall Iași. Programul pe data de 14 august și 16 august va fi cel normal.

BRD
De Sfânta Maria, unitățile BRD sunt închise, excepție făcând cele din centrele comerciale. Luni și miercuri, programul va fi cel uzual.

Mini-vacanță pentru bugetari de Sfânta Maria
În intervalul 12-15 august 2023, bugetarii vor avea parte de o mini-vacanță de Sfânta Maria, după ce Guvernul a decis să fie liberă și ziua de 14 august, pentru a se face „punte”.

„Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată potrivit Codului Muncii, astfel încât angajatorii şi angajaţii să îşi poată stabili şi previziona zilele libere pentru întregul an.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii şi nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august 2023 sau participanţilor în aceste procese”, a transmis Ministerul Muncii.

Sărbătorile legale în România sunt zile declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de weekend. În aceste zile nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică. Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber, acordat în următoarele 30 de zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea