Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Profilul absolventului de liceu din România: Va învăța să folosească matematica în contexte din viața reală, spune Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profilul absolventului de liceu din România: Va învăța să folosească matematica în contexte din viața reală, spune Ministerul Educației

Învățământul matematic în liceu se pregătește pentru o schimbare semnificativă și mai pertinentă pentru viața reală, conform noilor direcții impuse de Ministerul Educației.

Într-o mișcare ambițioasă, lansată oficial pe 13 octombrie, se propune o adaptare esențială a învățării matematicii, astfel încât elevii de liceu să capete abilități valoroase care să le permită să aplice și să analizeze critic modurile specifice de gândire și prezentare matematică.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Această transformare educațională va deveni realitate pentru prima dată pentru cohorta de elevi care va păși în lumea liceului în toamna anului 2025. Curriculumul revizuit va fi dezvoltat în conformitate cu noile cerințe ale profilului absolventului de liceu, care pune accentul pe aplicarea matematicii în contexte din viața reală și în diferite domenii profesionale.

Unul dintre pilonii reformei constă în dezvoltarea competenței matematice și a competenței în științe, tehnologie și inginerie. Se dorește ca elevii să nu doar să învețe formule și concepte abstracte, ci și să le utilizeze în mod concret, aplicându-le în soluționarea problemelor relevante pentru viața de zi cu zi și pentru diverse cariere.

Până acum, curriculumul matematic predat în liceu se baza pe același plan de studii din 2009, care nu a fost adaptat la nevoile contemporane. De exemplu, subiectele de la simularea națională din martie anul acesta au demonstrat că accentul este pus pe abordarea abstractă a materiei.

Proiectul din 2018 privind învățarea matematicii în liceu a fost criticat pentru că nu a reușit să ofere elevilor o perspectivă aplicată a acestei discipline. Conceptele matematice pe care elevii ar trebui să le însușească în noul sistem de învățare vor fi concepute pentru a fi relevante și utile în contextul real, înlocuind astfel exercițiile pur abstracte care au caracterizat învățarea matematicii până acum.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum Ouăle fierte și vopsite de Paște pot fi păstrate fără coajă până la 4 zile, iar cele decojite sau umplute – până la 48 de ore în frigider. Le puteți folosi în salate, gustări sau puteți face o tartă italiană de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea