Rămâi conectat

Ştirea zilei

Profesorul din Alba care atingea indecent elevele și le jignea, și-a primit pedeapsa DEFINITIVĂ: Ce au decis magistrații pentru „dascăl”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profesorul din Alba care atingea indecent elevele și le jignea, și-a primit pedeapsa DEFINITIVĂ: Ce au decis magistrații pentru „dascăl”

Profesorul de sport de la Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” din Alba Iulia, judecat pentru infracțiunea de „corupere sexuală a minorilor” a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare.

 

Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit pedeapsa penală la 3 ani de închisoare cu suspendare și a majorat daunele pe care aceste trebuia să le plătească victimelor sale.

Bărbatul (Viorel Oargă) a fost trimis în judecată în 2019. A fost acuzat și de purtare abuzivă, dar, între timp, această infracțiune s-a prescris.

Profesorul a fost acuzat de părinţii elevelor că le-ar fi atins pe fete în mod indecent şi ar fi purtat cu acestea discuţii cu tentă sexuală. Mai mult, acesta a realizat şi un film cu una dintre fete, explicându-i că ar urma să facă un material educativ.

„În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din mun. Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică, inculpatul a efectuat acte de natură sexuală (îmbrăţisări şi mângâieri, inclusiv în zonele intime) împotriva mai multor eleve minore din două clase, care nu au împlinit vârsta de 13 ani. În perioada ianuarie-martie 2018, în calitate de profesor de sport la o şcoală gimnazială din mun. Alba Iulia, în timpul orelor de educaţie fizică inculpatul a utilizat expresii jignitoare de genul «idioţi, incapabili, handicapaţi, grăsani, proşti, mocofani, tâmpiţi, vacă, curvă, curcan gras bun de pus în cuptor» faţă de elevii din două clase”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Daune morale și la cererea procurorului

Conducerea şcolii a decis, atunci, sancţionarea profesorului cu scăderea salariului cu 15% pe o perioadă de şase luni. De asemenea, s-a impus ca acesta să fie supravegheat la ore de către colegi ai acestuia.

Profesorul a respins la momentul respectiv acuzațiile, dar în cei patru ani de judecată faptele acestuia au fost dovedite și a fost pronunțată și sentința de condamnare definitivă. Bărbatul are 65 de ani, peste 40 de ani în învăţământ şi, de mai bine de 20 de ani este la această şcoală.

„Dispune majorarea daunelor morale încuviințate persoanelor vătămate minore (…) de la 500 de lei la 1.000 de lei fiecare, iar a daunelor morale încuviințate persoanelor vătămate (…) de la 500 de lei la 2.000 de lei fiecare. Admite în parte acțiunea civilă exercitată de procuror în numele persoanelor vătămate minore (….) și va obliga inculpatul la plata sumei de câte 2.000 lei cu titlu de daune morale în favoarea fiecăreia”, se precizează în hotărârea Curții de Apel Alba Iulia pronunțată miercuri, 5 iulie 2023.

În 27 aprilie 2023, același profesor a fost condamnat definitiv la 5 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru purtare abuzivă, victimele fiind patru elevi de clasa a IV-a. Aceștia au fost agresați chiar în prezența învățătoarei. De asemenea, acesta a fost obligat să le plătească daune de 500 de lei fiecărui elev. În 2012 a mai fost condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare tot pentru purtare abuzivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Tragedie de NEIMAGINAT, adolescent de 17 ani, găsit spânzurat, în Răhău. Era elev la un liceu din Sebeș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Tragedie de NEIMAGINAT, adolescent de 17 ani, găsit spânzurat, în Răhău. Era elev la un liceu din Sebeș Un elev de 17 ani din clasa a XI, profesională, de la Liceul Tehnologic din Sebeș a fost găsit spânzurat în noaptea de vineri spre sâmbătă, la locuința din Răhău (Sebeș). Potrivit informațiilor transmise pentru ziaruunirea.ro de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea