Rămâi conectat

Actualitate

Profesorii vor fi instruiți să efectueze testele de salivă elevilor. Andrei Baciu: „Nu este o procedură complicată, nu este o operație pe cord deschis”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Profesorii vor fi instruiți să efectueze testele de salivă elevilor. Andrei Baciu: „Nu este o procedură complicată, nu este o operație pe cord deschis”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat în cursul zilei de joi, faptul că profesorii vor fi instruiți să administreze testele de salivă în cazul elevilor. Acesta a mai adăugat că în școlile în care există personal medical, elevii vor fi testați de aceștia.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a abilitat, joi seara, Ministerul Sănătăţii să elaboreze metodologia de administrare a testelor de salivă pentru depistarea COVID-19 în unităţile de învăţământ.

Potrivit Hotărârii CNSU nr. 102, „se abilitează Ministerul Sănătăţii în vederea elaborării procedurii de administrare a testelor rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă, care urmează a fi utilizate în unităţile de învăţământ”.

„Se lucrează la Ministerul Sănătății pentru a se finaliza tot protocolul. În linii mari se va petrece în felul următor. S-au achiziționat aceste teste, procedura este în curs vor ajunge la școli, se va stabili o cadență de testare, va fi efectuată sau de către personalul medical acolo unde există, doar în 20% din școlile din România există personal medical. În rest vor fi instruite cadre didactice din interiorul fiecărei școli.Nu este o procedură medicală, este o procedură simplă”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, joi, la Digi 24.

Întrebat dacă profesorii pot refuza să îi testeze pe elevi acesta a răspuns:

„Noi pregătim acum modalitatea generală universală prin care această testare să se desfășoare. Nu este o procedură complicată, nu este o operație pe cord deschis”, a mai explicat Andrei Baciu.

De asemenea, acesta a mai spus că „orice fel de rezultat trebuie dublat de o testare RT-PCR”.

Decizia a fost luată având în vedere solicitarea Ministerului Educaţiei de elaborare a unei proceduri privind administrarea acestor teste.

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că a cerut Ministerului Sănătăţii elaborarea unei proceduri de administrare a testelor de salivă astfel încât profesorii să aibă un minim de instructaj în această privinţă, deoarece aceste reguli ţin strict de domeniul sanitar.

„Am solicitat Ministerului Sănătății sprijin pentru elaborarea unei proceduri de administrarea acestor teste pe bază de salivă, în așa fel încât această procedură se poate fi diseminate către toate școlile din România pe parcursul săptămânii viitoare, pentru ca imediat ce vor ajunge testele personalul din învățământ să știe în ce fel se vor administra aceste teste”, a declarat vinerea trecută, în conferința de presă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Sindicatele din educație se opun administrării testelor de salivă de către profesori

Testele de salivă nu pot fi administrate de salariații din învățământ din cauza riscului de contaminare la care aceștia sunt expuși, se arată într-o adresa trimisă de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, către Ministerul Sănătății, postată pe pagina de Facebook a FSLI.

Primele teste de salivă ar urma să ajungă în școli săptămâna viitoare, după ce Ministerul Educației a încheiat acordurile cadru pentru achiziționarea acestora prin negociere directă


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Şoferii care provoacă accidente grave, sancționați: Vor plăti cu 80% mai mult pentru poliţele obligatorii. Bonificații pentru cei care nu sunt implicați în evenimente rutiere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Şoferii care provoacă accidente grave, sancționați: Vor plăti cu 80% mai mult pentru poliţele obligatorii. Bonificații pentru cei care nu sunt implicați în evenimente rutiere

Şoferii care provoacă accidente grave vor fi aspru sancţionaţi, urmând să plătească şi cu 80% mai mult pentru poliţele obligatorii. În schimb, cei care nu sunt implicaţi în evenimente rutiere vor primi bonificaţii consistente.

România e campioana Europei la accidentele rutiere. Cu toate astea, doar 3% din şoferi primesc penalizări la reînnoirea poliţei RCA.

Citește și: Modificări importante în legislația rutieră: Proiect de ordonanță ce prevede suspendarea automată a înmatriculării pentru mașinile fără asigurare

În prezent există opt clase de bonus şi opt clase de malus. Un şofer pleacă de la clasa B0 şi dacă timp de un an nu provoacă niciun accident rutier ajunge la B1. Însă dacă este implicat într-un accident auto, de la B0 ajunge la M2, pentru că i se scad două clase. Problema e că cele două clase se scad indiferent de cât de grav este accidentul, indiferent dacă vorbim de o tamponare uşoară sau de un accident cu persoane rănite sau decedate.

 

 

Dorel Duţă, preşedinte UNSICAR: Una este să zgârii o oglindă şi alta să omori doi oameni. Şi penalitatea să fie aceeaşi. Una e să ai o daună de zgârii o oglindă de o mie de lei, alta e când faci o pagubă de…

ASF vrea să modifice sistemul bonus-malus

Aşa că Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să modifice sistemul bonus-malus.

Valentin Ionescu, director ASF: Atunci când sunt accidente rutiere soldate cu vătămări corporale scăderea în sistemul bonus malus să fie maximă. De 8 clase. De la B8 sau de la B0 la Malus 8. Nu e normal să avem o severitate mare, dosare de daună din ce în ce mai scumpe. Şi să lăsăm penalizarea similară pentru un accident minor şi pentru un accident grav.

Sergiu Costache, expert asigurări: Cu cât faci mai multe, mai mari şi mai frecvente, cu atât preţul poliţei să fie mai mare. Dacă sunt răniri, dacă sunt morţi. să devină din ce în ce mai grav, pe măsură ce accidentul e grav.

Exemplu de calcul pentru o poliţă RCA

Şoferul vinovat va avea o penalizare de 80% la poliţa RCA. Spre exemplu, un conducător auto din Bucureşti care are acum clasa B1 şi care plăteşte pe RCA 1750 de lei, ar urma să achite, în urma unui accident grav, 3.150 de lei. Şi să treacă de la B1 la M7. În schimb, cei care sunt disciplinaţi, vor fi recompensaţi.

Valentin Ionescu, director ASF: Şoferul care va conduce corect în trafic, cu un bonus maxim, va avea un discount de 50%.

Modificările s-ar putea aplica de anul viitor

Modificările s-ar putea aplica de anul viitor. Însă tot de atunci ar urma să plătim cu toţii mai mult pentru asigurările obligatorii. Motivul? Dispare plafonarea tarifelor RCA.

Sergiu Costache, expert asigurări: Mă aştept să crească preţurile la asigurări. Pentru că au fost ţinute pe loc, iar numărul de daune a crescut. Între 5 şi 15%.

Şi legea RCA se modifică. Astfel că şoferii vor fi monitorizaţi în trafic pentru a fi depistaţi cei fără poliţă valabilă.

Sursa: observatornews.ro


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare