Rămâi conectat

Actualitate

Profesorii din învăţământul preuniversitar plătiți cu ora. Proiect pentru consultare publică al Ministerului Educației Naționale

Mondoc Adriana

Publicat

în

Ministerului Educației Naționale a lansat, joi, în consultare publică, un proiect prin care oferă profesorilor din învăţământul preuniversitar posibilitatea de a preda în regim de plată cu ora. Astfel, cadrele didactice vor desfăşura activitatea la clasă în baza unui contract, care le va reglementa plata muncii prestate.

“Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat, astăzi, 5 iulie, în consultare publică, proiectul de ordin pentru aprobarea normelor metodologice privind întocmirea proiectului de încadrare, respectiv a planului de încadrare a personalului didactic de predare din unităţile de învăţământ preuniversitar şi încadrarea în regim de plata cu ora a personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar. Ordinul va reglementa cadrul formal pentru încheierea contractelor de muncă prin identificarea tuturor posturilor/catedrelor ce conţin orele propuse a fi susţinute în regim de plata cu ora”, se arată într-un comunicat al Ministerul Educaţiei Naţionale.

Sursa citată menţionează că, în acest mod, profesorii din învăţământul preuniversitar vor desfăşura activităţile la clasă în baza unui contract de muncă care le va garanta întotdeauna plata integrală a muncii prestate.

În acest mod, cadrele didactice din învăţământul preuniversitar vor avea siguranţa că desfăşoară activitatea la clasa în baza unui contract de muncă care le va garanta întotdeauna plata integrală a muncii prestate.

În comunicat se mai arată că prin acest proiect se va asigura, în premieră, o formă unitară naţională a planului de încadrare, cu personal didactic de predare, la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar.

“Se asigură ordinea în care se ocupă posturile didactice de predare/catedrele vacante şi rezervate în regim de plata cu ora, precum şi perioada pentru care se realizează încadrarea personalului didactic de predare calificat pe posturi didactice/catedre, în regim de plata cu ora. (…) Reglementarea atribuirii, în mod unitar, la nivel naţional, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar, a posturilor didactice de predare/catedrelor în regim de plata cu ora, în baza unui contract individual de muncă separat de cel aferent funcţiei de bază. Evidenţierea activităţilor desfăşurate de personalul didactic de predare, atât în fişa postului, cât şi prin întocmirea unor fişe de activitate lunară aferente contractelor în regim de plata cu ora. Reglementarea situaţiilor în care orele de activitate de predare pot fi susţinute prin suplinire colegială”, se mai arată în comunicatul de presă trimis de MEN.

Tot ca element de noutate, au fost create instrucţiuni pentru evidenţierea tuturor orelor în posturile titularilor şi a orelor în posturile vacante având diferite destinaţii, precum: concurs de titularizare, definitivat, ocupare în regim de plată cu ora.

Sursa: Mediafax

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea