Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Profesor universitar din Apuseni despre păcănele, pariuri și droguri, la început de an școlar: „Pe când eram elev, două săptămâni, la începutul școlii eram la cules”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profesor universitar din Apuseni despre păcănele, pariuri și droguri, la început de an școlar: „Pe când eram elev, două săptămâni, la începutul școlii eram la cules”

Într-o postare pe pagina de socializare, profesorul universitar Irimie Popa, odată cu apropierea începutului noului an școlar, a abordat problema păcănelelor, pariurilor și drogurilor în rândul elevilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Pe când eram elev, două săptămâni, la începutul școlii eram la cules. La Mușca, culegeam măceșe ( în câțiva ani, sporadic, culegeam ghebe-foto atașate la cules de ghebe, frigând slănină și poză de grup). La Blaj mergeam la cules de struguri, la Crăciunelu, sus pe deal.

Era nu numai util, era și instructiv, acolo deveneam uniți, socializam…..muncind. Părinții noștri ne încredințau unor ”meseriași” în ale educației. Munca era parte din educație. O parte importantă.

Munca…..ce concept învechit! Învechit, pentru o țară în care șmecheria a fost etalată ca valoare supremă, pe toate canalele: de la politicieni la ”mânuitorii” de bani publici sau maneliști. Șmecheria a ajuns să contamineze toată societatea, până în măruntaiele ei. Este logic ca munca și seriozitatea să fie atribute ale ”fraierilor”.

Peste trei zile începe un nou an școlar. Săracii copii. Sunt agresați mai tare ca oricând.

Unde? peste tot, inclusiv în școală.

Rețele de crimă organizată au penetrat nu numai școala ba chiar și poliția. Drogurile se distribuie peste tot. Școala este terenul prielnic al consolidării clientelei de consumatori de mâine. Printre distribuitori și consumatori, chiar și polițiști.

Ca să ”rezolve” problematica drogurilor din școli, marii gânditori de astăzi au o idee năstrușnică: testarea copiilor în școli. Orice minte limpede ar trebui să constate care este cauza, nu să se lupte cu efectul. Cauza este că rețele criminale distribuie droguri peste tot, inclusiv în școli. Testele de urină, aplicate elevilor…….rezolvă problema drogurilor în școli. Da, vom ști cine și câți elevi consumă, dar cauza fenomenului este în afara școlii.

In drum spre școală, sau la poarta școlilor, anul acesta, mai tare ca oricând, elevii sunt ademeniți cu săli de jocuri, afacere prosperă în orașe. O afacere care crează dependență, efectul fiind aproape ca al unui drog. De data aceasta drogul păcănelelor acționează numai asupra minții.

Odată ajunși la școală, copiii vor povesti, așa cum făceam și noi, probabil, ce au făcut în vacanță. Noi povesteam că am fost în tabără, la bunici, la coasă, la fân. Ei vor povesti că au fost la festivaluri unde mirosul de fân și dezrădăcinarea prin subcultura care li se aplică, îi ”gheboșează”, le pervertește iremediabil inocența.

Cultivarea festivalurilor cu miros de iarbă, înseamnă afaceri și interese financiare mari, iar consumul de droguri este parte din mecanism.

Dar, să nu ne mirăm, suntem în țara în care chiar și fotbalul este sponsorizat de către casele de pariuri.

Droguri-păcănele-pariuri: ingrediente ale începutului de an școlar. Măcar , iată, am uitat de școlile care încep cursurile fără a fi renovate, cu aspect de alt secol decât secolul XXI.

La mulți ani celor care slujesc școala și își varsă sufletul peste lutul în formare- copiii acestei țări!!! Pentru că omul și puiul de om este cea mai prețioasă resursă!”, a


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea