Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Prof. Cornel Sandu în cărți pentru preluarea șefiei IȘJ Alba, după ce Marcela Dărămuș și-a depus demisia

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Prima zi a noului an calendaristic, va aduce și prima schimbare la nivelul șefiei Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba. Începând cu 1 ianuarie 2020, inspectorul școlar general, Marcela Dărămuș, președinta Organizației de Femei a PSD Alba, și-a depus demisia, iar cel mai vehiculat nume pentru preluarea postului la șefia IȘJ este cel al fostului inspector școlar, Cornel Sandu, consilier local PNL.

Demisia prof. Marcela Dărămuș a fost înregistrată la Ministerul Educației și Cercetării, decizia fiind luată având în vedere destituirea Guvernului PSD-ALDE prin moțiune de cenzură de către PNL, în locul acestuia instalându-se la cârma țării Cabinetul Orban, care a început să facă curățenie la șefiile tuturor instituțiilor controlate de oameni puși în funcție de social-democrați.

Reamintim că, Marcela Dărămuș a devenit șefa IȘJ Alba în urma concursului câștigat în 2015 în dauna prof. Elena Ignat (PNL), iar valabilitatea contractului de management semnat atunci pe 4 ani cu Ministerul Educației Naționale a fost prelungită cu încă un an, urmând să expire în aprilie 2020.

Odată cu prof. Marcela Dărămuș va demisiona și prof. Ramona Cucea, inspector școlar pentru proiecte educaționale la IȘJ Alba, ambele profesoare urmând să se întoarcă la catedră, la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, unde sunt cadre didactice.

Cel mai vehiculat nume pentru preluarea funcției de inspector școlar general este cel al prof. Cornel Sandu, consilier local al PNL, care a mai condus IȘJ Alba timp de aproximativ 7 ani. Cornel Sandu, care e profesor de matematică la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia, a mai deținut funcția de inspector școlar general în perioada 2005-2012. De asemenea, acesta a obținut un mandat de consilier local al municipiului Alba Iulia, candidând pe lista PNL, iar posibila sa numire la șefia IȘJ Alba, ar fi o formă de răsplată din partea administrației politice și de asemenea o consolidare a puterii liberale în funcțiile principale de conducere din județul Alba, județul nostru fiind unul din principalele „mâini drepte” ale PNL-ului.

După ce ministerul și-a schimbat nu doar denumirea, ci și structura, devenint Ministerul Educației și Cercetării, iar ministru a fost instalată prof. Monica Anisie (PNL), la nivel județean funcția de inspector școlar general adjunct în locul social-democratului Alexandru Dăncilă a revenit prof. Elena Ignat, care a mai deținut acest post la IȘJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 18-19 mai 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 18-19 mai 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 18-19 mai 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea