Produse de igienizare pentru scoala gimnazială Fărău în cadrul campaniei „Domestos susține igiena în școli”

Dreptul la toalete continuă și în pandemie! Domestos, în parteneriat cu Crucea Roșie Română, continuă demersurile începute în campania ”Domestos susține igiena în școli” și trece la o nouă etapă de selecție. Încă 25 de școli, din 23 de județe, vor beneficia de kit-uri de produse de igienizare Domestos.

Printre ele se numără și unitatea de învățământ Şcoala gimnazială Fărău, din județul Alba. Lista completă a celor 25 de școli selectate poate fi găsită pe www.domestos.ro și pe site-ul www.crucearosie.ro, pagina dedicată campaniei.

ELIT

Această fază a campaniei aduce și vești legate de următoarea școală care va beneficia de renovarea toaletei. Astfel, Crucea Roșie Română a ales ca Liceul cu program sportiv din Botoșani să beneficieze de modernizarea grupurilor sanitare. Instituția de învățământ a fost dată în folosință în anul 1995 și găzduiește, în prezent, 870 de copii repartizați în 38 de clase, de la clasa 0 până la ultimul an de liceu. Elevii liceului au cucerit aproape 2,000 de medalii în competiții sportive naționale și internaționale, iar peste 150 de sportivi crescuți în acest liceu au jucat sub culorile României în loturi naționale de juniori.

„Ne pasă de viitorul elevilor din România și ne dorim ca întoarcerea lor la școală să se realizeze în siguranță, din punct de vedere igienic, fără nicio excepție. În 2020, încă mai există școli cu toalete în curte, unde elevii sunt forțați să iasă în frig și le este refuzat dreptul la decență și igienă. Prin eforturile noastre ne dorim să ne putem mândri cu o Românie în care toți elevii au acces la toalete curate.

De aceea, de peste 5 ani susținem unitățile de învățământ și igiena în școli. Acum, cu atât mai mult, în contextul COVID-19, eforturile noastre sunt concentrate pentru asigurarea de condiții optime de igienă și siguranță a copiilor”, a declarat Camelia Pop, Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe.

„Analizăm periodic înscrierile primite în campanie și nu ne este ușor să alegem o singură școală pe trimestru care beneficiază de construirea sau renovarea grupurilor sanitare. E trist și îngrijorător că sunt atât de multe școli cu igienă precară în România și că încă ne confruntăm cu situații unde există toalete în curtea școlii. Continuați să ne semnalați problemele școlilor pe care le cunoașteți și înscrieți-le în campanie pentru a oferi copiilor dreptul la toalete curate!”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Roșii Române.

Înscrierile în campania ”Domestos susține igiena în școli” continuă pe site-ul campaniei pentru toate cele 3 categorii din concurs – construirea unui grup sanitar, acolo unde acesta este în curte, renovarea și modernizarea toaletelor sau acces la kituri de produse necesare pentru întreținere, curățare și igienizare, atât de importante în general, dar cu atât mai mult în contextul riscului de îmbolnăvire de COVID-19.

Până în prezent, au fost făcute 356 de înscrieri valide în toate cele 3 categorii.

Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba aminteşte faptul că în etapa a II-a a campaniei, care s-a desfăşurat în luna aprilie 2020, Şcoala gimnazială Singidava Cugir a fost una dintre şcolile selectate pentru primirea de produse de igienă pentru menţinerea curăţeniei şi igienizării toaletelor.

Despre „Domestos susține igiena în școli”

În fiecare an, Domestos își propune să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de igienă din școlile din România, dar și la creșterea nivelului de conștientizare a importanței igienei în rândul populației. Din 2015 și până în prezent, peste 50,000 de copii au beneficiat de condiții mai bune în unitățile sanitare, iar Domestos a donat fonduri de peste 110.000 euro pentru renovarea toaletelor din școlile și grădinițele din România, precum și produse Domestos pentru igienizarea acestora.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419