Rămâi conectat

Cultură Educație

Problemele pensionarilor le rezolvă CJP Alba, nu politicienii!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Referitor la modul de soluţionare a dosarelor de pensie a pensionarilor care au avut dreptul la plata sumelor reprezentând diferenţe rezultate ca urmare a majorării punctajului pentru acea categorie de pensionarii care şi-au desfăşurat activitatea în grupa I şi/sau II de muncă vă comunicăm următoarele:
La nivelul judeţului Alba au beneficiat de această majorare a punctajului cca. 30.000 de pensionari. Peste 27.000 de dosare de pensie au fost soluţionate din oficiu de către Casa Naţională de Pensii Publice, iar diferenţa de cca. 3.000 au fost soluţionate individual de Casa Judeţeană de Pensii Alba.
Deşi Legea 263/2010 prin art. 169 reglementează modalitatea de acordare a majorării punctajului precum şi data de la care se acordă respectiv 01.01.2011, Organizaţia PNL Alba a demarat cca. 1500 de acţiuni în instanţă pentru a obţine ceea ce de fapt legea a acordat deja.
Până în prezent nu este comunicată nici o hotărâre judecătorească pronunţată în aceste cauze, şi mai mult, dacă de raportăm la soluţia scrisă pe portalul instanţelor judecătoreşti aceasta este de „admitere în parte” ceea ce înseamnă că reclamanţii nu au câştigat drepturile aşa cum au fost solicitate prin acţiunile judecătoreşti.
Pentru a evita încărcarea instanţelor de judecată cu un număr foarte mare de dosare ce au ca obiect probleme care au fost deja soluţionate de Casa Judeţeană de Pensii Alba apelăm la cetăţeni să se adreseze instituţiei noastre dacă au nelămuriri cu privire la stabilirea şi plata drepturilor de pensie pentru că „noi” avem obligaţia prin lege de a soluţiona acesta probleme.
Casa Judeţeană de Pensii Alba apreciază activitatea desfăşurată de toate partidele politice în sprijinul cetăţeanului, dar avem rugămintea ca cetăţenii să fie îndrumaţi spre instituţia noastră pentru soluţionarea calificată a problemelor cu care se confruntă. (Biroul de Presă al C.J.P. Alba)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea