Rămâi conectat

Curier Județean

Problemele generate de secetă şi caniculă monitorizate atent de prefectul Dan Coriolan Simedru

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Ca urmare a codului portocaliu de caniculă instituit şi la nivelul judeţului Alba pentru perioada 24-26 august 2012, prefectul Dan Coriolan Simedru a convocat o şedinţă la care au participat subprefectul Cornel Murg şi reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Române.

Prefectul judeţului Alba a ridicat problema alimentării cu apă a zonelor celor mai afectate de secetă. De asemenea, a fost solicitată o listă a cursurilor de apă din judeţ care au secat, precum şi o situaţie completă a locurilor unde există puţine surse de apă, precum şi potenţialul acestora, în aşa fel încât să poată fi identificate, rapid şi eficient, măsurile care trebuie luate pentru eliminarea sau cel puţin diminuarea problemelor cauzate de secetă.

La şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care va avea loc săptămâna viitoare, prefectul a solicitat să fie invitaţi şi primarii din zonele cu probleme, astfel încât planurile de măsuri la nivel local să fie corelate cu planul judeţean. Pe lângă problemele cauzate de lipsa apei, la Căpud, unde există pericolul unor alunecări de teren, ce pot afecta şcoala, dar şi sursa de apă, fenomen care poate surveni şi în condiţiile secetei, prefectul judeţului Alba a arătat că nu este deloc lipsită de interes consultarea unor specialişti, în vederea identificării unor soluţii de prevenire a unei eventuale alunecări de teren.

Nu în ultimul rând, din cauza valului de caniculă ce va cuprinde, la sfârşitul acestei săptămâni, tot judeţul Alba, prefectul Dan Coriolan Simedru i-a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică să ia toate măsurile necesare pentru reactivarea punctelor de prim ajutor, care să funcţioneze pe toată perioada valabilităţii codului de avertizare meteorologică. În acelaşi context, cetăţenii judeţului Alba sunt rugaţi să îşi ia, la rândul lor, măsuri personale de protecţie şi să evite expunerea prelungită la soare.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Spectacole de colinde și dansuri ale copiilor din Aiud: Micuții au fost răsplătiți cu daruri și plimbări cu trenulețul lui Moș Crăciun

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | Spectacole de colinde și dansuri ale copiilor din Aiud: Micuții au fost răsplătiți cu cadouri și plimbări cu trenulețul lui Moș Crăciun Aproape 2.000 de aiudeni au luat parte festivităților dedicate celor mici, unde, după spectacole de colinde și dansuri, copiii au fost răsplătiți cu cadouri și plimbări cu Trenulețul lui Moș Crăciun. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare