Rămâi conectat

Ştirea zilei

Problema GUNOAIELOR din Municipiul Sebeș. Radu Cristian: „Oamenii plătesc cel mai mare preț din județul Alba: de 15,33 lei/persoană. Eu nici astăzi nu am primit tomberonul, îmi țin gunoiul în saci”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Problema GUNOAIELOR din Municipiul Sebeș. Radu Cristian: „Oamenii plătesc cel mai mare preț din județul Alba: de 15,33 lei/persoană. Eu nici astăzi nu am primit tomberonul, îmi țin gunoiul în saci”

Noul operator de salubritate din Sebeș, Asocierea RER VEST & RETIM nu a distribuit încă pubelele pentru mulți dintre cetățenii Municipiului Sebeș, iar aceștia sunt nevoiți să strângă gunoiul în saci, deși noii gunoieri aveau obligația contractuală și trebuiau să le distribuie pentru ca la 1 noiembrie 2021 serviciul de salubritate să fie complet funcțional.

Cu acest prilej, în calitate de consilier local al orașului, Radu Cristian, a solicitat în cadrul conferinței de presă organizată astăzi la sediul PSD Alba, rezolvarea problemelor cu privire la noua firmă de salubritate de la nivelul municipiului Sebeș.

Citește și: FOTO ȘTIREA TA| RER VEST & RETIM, firmele de casă ale PNL, îngroapă Sebeșul în gunoaie: „Mihail Kogălniceanu, not a pretty picture”

„Ați văzut că pe rețelele de socializare foarte mulți cetățeni sunt deranjați de această societate și de acest nou contract.

În primul rând, oricum cât de mult aș încerca să privesc lucrurile dintr-o perspectivă obiectivă chiar nu pot! Pentru că, credeți-mă pe cuvânt, eu nici astăzi nu am primit tomberonul, îmi țin gunoiul în saci ceea ce este un real disconfort, iar pe această cale solicit public primarului să acționeze cu celeritate în vederea rezolvării problemelor cu privire la noul firmă de salubritate.

Primesc zilnic mesaje de la cetățenii din municipiul Sebeș, care procedează ca mine și depozitează gunoiul în saci, ori de la cetățeni din cartiere unde pubelele sunt pline și gunoiul este lăsat și între acestea.

Este de neacceptat acest lucru și mă alătur cauzei cetățenilor din municipiul Sebeș și îi solicit primarului Dorin Nistor să intervină în rezolvarea acestei probleme.

Citește și: Primăria Sebeș pune piciorul în prag și îi bate obrazul Asocierii RER Vest – RETIM: Solicită cu celeritate rezolvarea numeroasele disfuncționalități de la preluarea serviciului de salubritate

Oamenii care plătesc taxe și impozite pentru serviciile de salubritate nu pot să fie bătaia de joc a firmelor pe care primarul le tolerează cu atâta ușurință. Nepăsarea edilului din Sebeș face din al doilea municipiu din județul Alba o groapă de gunoi.

Oamenii din municipiul Sebeș plătesc cel mai mare preț din județul Alba: de 15,33 lei / persoană. În continuare sacii de gunoi sunt lăsați pe stradă, nu sunt ridicați, iar cetățenii din municipiul Sebeș nu cunosc programul de ridicare a gunoiului, nu știu când să scoată gunoiul selectiv, nu știu când să scoată gunoiul menajer, iar dacă tot plătim cel mai mare tarif din județul Alba ar fi normal ca serviciul să se ridice la nivelul costului pe care consilierii PNL l-au votat și reamintesc faptul că PSD, prin consilierii locali, nu a votat și consilierii nu vor vota astfel de măriri pentru că nu este normal să plătim mai mult din moment ce ducem gunoiul aici, la noi în județ, decât atunci când îl duceam la Târgu Jiu.

Citește și: FOTO ȘTIREA TA| Scandalul gunoaielor: „Nesimțire! RER Vest – RETIM îngroapă Sebeșul în gunoaie!”

Este o bătaie de joc la adresa cetățeanului din municipiul Sebeș, iar aceste lucruri trebui să revină și să fie recalculate, domnul edil Nistor ar trebui să comunice cu noul operator, să se pună la masă, pentru a găsi rapid soluții de rezolvare a acestor probleme ce creează probleme cetățenilor din municipiul Sebeș și recomand, putem să venim să contribuim, să găsim cele mai bune soluții de rezolvare pentru distribuirea pubelelor, ridicare gunoiului și informare cetățeniilor.

Vreau să vă mai spun și să îi solicit un lucru edilului din municipiul Sebeș: au început să fie tăiați copacii din oraș, din zona centrală, cetățenii sunt foarte revoltați și supărați pentru că nu au fost întrebați și toate sursele de naturale de oxigen sunt distruse la ordinul unor persoane, la ordinul primarului, nu este normal, tăierea copacilor trebuie să fie discutată în consiliu și totodată cu cetățenii orașului: NISTORE TE ROG OPREȘTE DRUJBELE!”, au fost declarațiile consilierului local PSD, Radu Cristian.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

COD GALBEN ȘI PORTOCALIU de inundații în județul ALBA: Care sunt zonele vizate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

COD GALBEN ȘI PORTOCALIU de inundații în județul ALBA: Care sunt zonele vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis avertizări Cod Portocaliu și Cod Galben de inundații valabile pentru județul Alba și alte zone din țară, până în 3 decembrie.

Avertizările sunt emise în contextul în care, în următoarea perioadă, sunt prognozate ploi abundente.

„Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 72 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare” – INHGA.

COD GALBEN: 30 noiembrie, ora 18.00 – 3 decembrie ora 24.00 pe râurile din bazinele hidrografice:

Arieș (județele: Alba și Cluj)
Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava (județele: Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad)

COD PORTOCALIU: 1 decembrie, ora 3.00 – 3 decembrie, ora 12.00 pe râurile din bazinele hidrografice:

Arieș – bazin amonte S.H. Baia de Arieș și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Baia de Arieș (județele: Alba și Cluj).

Mureș – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval confluență cu râul Arieș – amonte confluență cu râul Târnava, Mureș – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava – amonte confluență cu râul Orăștie (județele: Alba și Hunedoara)

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din județele: Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Alba și Hunedoara.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare