Rămâi conectat

Ştirea zilei

Problema GUNOAIELOR din Municipiul Sebeș. Radu Cristian: „Oamenii plătesc cel mai mare preț din județul Alba: de 15,33 lei/persoană. Eu nici astăzi nu am primit tomberonul, îmi țin gunoiul în saci”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Problema GUNOAIELOR din Municipiul Sebeș. Radu Cristian: „Oamenii plătesc cel mai mare preț din județul Alba: de 15,33 lei/persoană. Eu nici astăzi nu am primit tomberonul, îmi țin gunoiul în saci”

Noul operator de salubritate din Sebeș, Asocierea RER VEST & RETIM nu a distribuit încă pubelele pentru mulți dintre cetățenii Municipiului Sebeș, iar aceștia sunt nevoiți să strângă gunoiul în saci, deși noii gunoieri aveau obligația contractuală și trebuiau să le distribuie pentru ca la 1 noiembrie 2021 serviciul de salubritate să fie complet funcțional.

Cu acest prilej, în calitate de consilier local al orașului, Radu Cristian, a solicitat în cadrul conferinței de presă organizată astăzi la sediul PSD Alba, rezolvarea problemelor cu privire la noua firmă de salubritate de la nivelul municipiului Sebeș.

Citește și: FOTO ȘTIREA TA| RER VEST & RETIM, firmele de casă ale PNL, îngroapă Sebeșul în gunoaie: „Mihail Kogălniceanu, not a pretty picture”

„Ați văzut că pe rețelele de socializare foarte mulți cetățeni sunt deranjați de această societate și de acest nou contract.

Elit - Gustul Desăvârșit

În primul rând, oricum cât de mult aș încerca să privesc lucrurile dintr-o perspectivă obiectivă chiar nu pot! Pentru că, credeți-mă pe cuvânt, eu nici astăzi nu am primit tomberonul, îmi țin gunoiul în saci ceea ce este un real disconfort, iar pe această cale solicit public primarului să acționeze cu celeritate în vederea rezolvării problemelor cu privire la noul firmă de salubritate.

Primesc zilnic mesaje de la cetățenii din municipiul Sebeș, care procedează ca mine și depozitează gunoiul în saci, ori de la cetățeni din cartiere unde pubelele sunt pline și gunoiul este lăsat și între acestea.

Este de neacceptat acest lucru și mă alătur cauzei cetățenilor din municipiul Sebeș și îi solicit primarului Dorin Nistor să intervină în rezolvarea acestei probleme.

Citește și: Primăria Sebeș pune piciorul în prag și îi bate obrazul Asocierii RER Vest – RETIM: Solicită cu celeritate rezolvarea numeroasele disfuncționalități de la preluarea serviciului de salubritate

Oamenii care plătesc taxe și impozite pentru serviciile de salubritate nu pot să fie bătaia de joc a firmelor pe care primarul le tolerează cu atâta ușurință. Nepăsarea edilului din Sebeș face din al doilea municipiu din județul Alba o groapă de gunoi.

Oamenii din municipiul Sebeș plătesc cel mai mare preț din județul Alba: de 15,33 lei / persoană. În continuare sacii de gunoi sunt lăsați pe stradă, nu sunt ridicați, iar cetățenii din municipiul Sebeș nu cunosc programul de ridicare a gunoiului, nu știu când să scoată gunoiul selectiv, nu știu când să scoată gunoiul menajer, iar dacă tot plătim cel mai mare tarif din județul Alba ar fi normal ca serviciul să se ridice la nivelul costului pe care consilierii PNL l-au votat și reamintesc faptul că PSD, prin consilierii locali, nu a votat și consilierii nu vor vota astfel de măriri pentru că nu este normal să plătim mai mult din moment ce ducem gunoiul aici, la noi în județ, decât atunci când îl duceam la Târgu Jiu.

Citește și: FOTO ȘTIREA TA| Scandalul gunoaielor: „Nesimțire! RER Vest – RETIM îngroapă Sebeșul în gunoaie!”

Este o bătaie de joc la adresa cetățeanului din municipiul Sebeș, iar aceste lucruri trebui să revină și să fie recalculate, domnul edil Nistor ar trebui să comunice cu noul operator, să se pună la masă, pentru a găsi rapid soluții de rezolvare a acestor probleme ce creează probleme cetățenilor din municipiul Sebeș și recomand, putem să venim să contribuim, să găsim cele mai bune soluții de rezolvare pentru distribuirea pubelelor, ridicare gunoiului și informare cetățeniilor.

Vreau să vă mai spun și să îi solicit un lucru edilului din municipiul Sebeș: au început să fie tăiați copacii din oraș, din zona centrală, cetățenii sunt foarte revoltați și supărați pentru că nu au fost întrebați și toate sursele de naturale de oxigen sunt distruse la ordinul unor persoane, la ordinul primarului, nu este normal, tăierea copacilor trebuie să fie discutată în consiliu și totodată cu cetățenii orașului: NISTORE TE ROG OPREȘTE DRUJBELE!”, au fost declarațiile consilierului local PSD, Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Târgul de Crăciun de la Sibiu 2022 se deschide vineri: A fost montat bradul, căsuțele din Piața Mare și s-a testat iluminatul festiv

Ziarul Unirea

Publicat

în

Târgul de Crăciun de la Sibiu 2022 se deschide vineri, iar organizatorii au montat deja bradul și căsuţele în Piaţa Mare, inclusiv căsuţa lui Moş Crăciun.

Citește și: MESAJE de CRACIUN fericit! Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poți trimite celor dragi

Deja în Târgul de Crăciun de la Sibiu a fost montat şi bradul împodobit, fiind vorba despre unul artificial, care a mai fost şi în anii trecuţi în centrul Sibiului. De asemenea, ca în anii trecuţi, becurile instalaţiei de iluminat sunt economice.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: OFICIAL| Târgul de Crăciun din Alba Iulia va avea loc și în acest an! Unde se va ține și ce surprize a pregătit Primăria pentru vizitatorii de toate vârstele

”Una câte una, căsuțele, bradul și patinoarul recuceresc Piața Mare și vor transforma centrul Sibiului în cartierul lui Moș Crăciun! Atât de mult iubim Crăciunul încât, în ciuda temperaturii de afară, parcă deja simțim miros de scorțișoară și un vag sunet de clopoței. Te așteptăm și pe tine începând cu 11 noiembrie la Sibiu, la cel mai frumos Târg de Crăciun de până acum!”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citește și: Când începe Postul Crăciunului 2022: Care sunt dezlegările și rânduielile liturgice

Ajuns la cea de a 15-a ediţie, Târgul de Crăciun de la Sibiu va reuni 110 participanţi din 20 de judeţe.

Foto: Facebook – Targul de Craciun din Sibiu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Concurență acerbă pentru Transalpina de Apuseni, lotul 2: Patru ofertanți pentru contractul de peste 122 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Concurență acerbă pentru Transalpina de Apuseni, lotul 2: Patru ofertanți pentru contractul de peste 122 milioane de lei

Consiliul Județean Alba a primit nu mai puțin de patru oferte pentru finalizarea lucrărilor la lotul 2 al Transalpinei de Apuseni. Situația este explicabilă prin valoarea foarte mare a contractului, de peste 122 de milioane de lei.

Dintre cei patru ofertanți doar Elis Pavaje a făcut o ofertă ca firmă unică, restul de trei fiind asocieri între mai multe firme.

Care sunt cei 4 ofertanți:

Elit - Gustul Desăvârșit

1.ELIS PAVAJE – ofertant unic

Subcontractanți:

ALPENSIDE
TOBIMAR GROUP S.R.L.
AUSTAL
DACIA FABER S.R.L.
ELECTRIC SERV S.R.L.

2. Asocierea PRENIS S.R.L.(Leader), DIMEX-2000 COMPANY

Subcontractanți:

BERI GRUP
DACIA FABER S.R.L
URBAN CONSTRUCT TRANSILVANIA SRL
IMSAT-ALBA S.A.

3. Asocierea SC FAR FOUNDATION SRL (Leader), DRUMSERV, NOMIS 2003 S.R.L

Subcontractanți:

METALLER ENERGY

4. Asocierea DECONSTRUCT AG (Leader), BETON CONSTRUCTORUL, MRC CULICI 2016, HYDROSTROY AD

Lotul 2 al DJ 107I are 36,5 km, între localitățile Ponor și Bucium, până la intersecția cu DN 74. Stadiul fizic de realizare a investiției este de 27%. În total, drumul județean are aproape 80 de kilometri.

Execuţia lucrărilor pentru restul rămas de executat pentru lucrările de modernizare a drumului judeţean DJ1071, constă în:

  • refacerea structurii rutiere, modernizarea și consolidarea ei,
  • asigurarea scurgerii apelor prin execuţia de şanţuri de pamant, şanţuri betonate, rigole ranforsate, rigole carosabile, podeţe tubulare, separatoare de hiodrocarburi pentru epurarea apelor pluviale,
  • lucrări de consolidare a terasamentelor prin execuţia de ziduri de sprijin, consolidarea si execuţia de poduri noi,
  • asigurarea siguranţei circulaţiei (indicatoare, marcaje, parapeti metalici,etc.),
  • lucrări de amenajare a terenului.

Proiectul ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului 2023, altfel se pierd bani europeni.

Transalpina de Apuseni traversează de la este la vest zona de sud a Munților Apuseni, prin cele mai spectaculoase zone din această parte a țării. De-a lungul drumului se află Cheile Mănăstirii, Cheile Geogelului, Cheile Râmeţului, cu pereţi abrupţi şi vârfuri ascuţite. De asemenea, pe drum sunt numeroase zone de belvedere care oferă privelişti până spre Retezat, Şureanu sau Muntele Mare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa amendat de Poliția Locală pentru parcare neregulamentară. A contestat în instanță amenda și astăzi a pierdut procesul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa amendat de Poliția Locală pentru parcare neregulamentară. A contestat în instanță amenda și astăzi a pierdut procesul

Primarul Gabriel Codru Pleșa a fost amendat de polițiștii locali, nu cei din Alba Iulia, ci din Sibiu, pentru parcare neregulamentară. Fapta s-a petrecut în ultima zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, iar primarul Gabriel Pleșa a contestat sancțiunea.

Edilul din Alba Iulia a pierdut procesul în prima instanță, Judecătoria Sibiu decizând astăzi, 8 noiembrie, respingerea plângerii contravenționale a acestuia. Soluția poate fi atacată cu drept de apel, la Judecătoria Sibiu, în termen de 30 de zile de la comunicare.

„M-am dus și eu în ultima zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și am parcat pe o stradă unde nu era parcarea interzisă. În fața mea erau mașini parcate, iar eu eram ultimul din coloană, iar ulterior a venit cineva în paralel cu mine. Când am ajuns la mașină era poliția locală care a considerat că nu trebuia să parchez acolo pentru că se strâmtorează drumul. Eu nu am fost de acord pentru că nu era nici un semn de interzis. Mi-a venit amenda, am plătit jumătate pentru a nu fi nici o problemă, însă am contestat-o”, a transmis pentru ziarulunirea.ro primarul Gabriel Pleșa.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea